vegard.velle@fagforbundet.no
G4S er verdens største sikkerhetsselskap. Denne uken gjennomfører et tjutalls organisasjoner en kampanje mot det gigantiske sikkerhetsselskapets menneskerettsbrudd i Palestina og Israel.
Over hele landet er det satt opp åpne møter, og det er lagt til rette for en større kampanje, hvor virksomheter som hyrer inn selskapet blir kontaktet, fortalt om menneskerettsbruddene og oppfordret til å slutte å bruke G4S’ sikkerhetstjenester.
Klistremerker mot G4S
I Trondheim gjennomfører organisasjonene en klistremerkekampanje. Aktivister fester klistremerker på vegger rundt om i byen, der G4S har satt opp sine klistremerker og logoer. På klistremerkene står det ”G4S sikrer okkupasjonen – boikott G4S”.
Etterpå får firmaene som leier inn G4S et brev om bakgrunnen for aksjonen. Blant disse er Rema 1000 og Vinmonopolet. Målet er å få disse til å slutte å bruke G4S.
Får mye støtte
Aktivistene har også hengt opp plakater som forteller om Israel arrest av palestinske barn, som sitter i fengsler, utstyrt med materiell fra G4S. Og de står på stand.
– Vi får veldig mye støtte, og folk takker oss for at vi er villige til å gjøre en innsats for menneskerettighetene i Palestina, forteller Eli Wæhre.
– G4S opprettholder undertrykkelsen
Blant organisasjonene som er med på kampanjen er LO-forbundene Fagforbundet, Fellesforbundet og Industri Energi. Samt Norsk folkehjelp.
– G4S leverer sikkerhetssystemer til fengsler hvor palestinske barn mishandles. Firmaet har forpliktet seg til å respektere menneskerettighetene, men bryter dem når de velger å delta i aktiviteter som opprettholder ulovlige bosettinger og militær undertrykkelse, sier Liv Tørres, generalsekretær Norsk Folkehjelp.
LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.
Ole Martin Wold
Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.
Oslo kommune
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
Enigheten i forhandlingene i Bring Transportløsninger AS (BTL) sikrer blant annet alle BTL-ansatte et tillegg på 16 500 kroner, samt økning av en rekke tillegg. Her er Fagforbundet Post og finans' forhandlinngsutvalg: Jacqueline Hopkinson, Odd Arne Hartvigsen, Cathrine S. Ertsås (foran), Gerd Øiahals og Marius Weisæth underveis i forhandlingene.
Alf Ragnar Olsen