JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ønsker å ramme Israel ved å boikotte G4S

– G4S sikrer okkupasjonen av Vestbredden. Derfor protesterer vi mot dem, forteller Eli Wæhre, leder av Palestinakomiteen i Trøndelag.

2013102413005320131213205123

vegard.velle@fagforbundet.no

G4S er verdens største sikkerhetsselskap. Denne uken gjennomfører et tjutalls organisasjoner en kampanje mot det gigantiske sikkerhetsselskapets menneskerettsbrudd i Palestina og Israel.

Over hele landet er det satt opp åpne møter, og det er lagt til rette for en større kampanje, hvor virksomheter som hyrer inn selskapet blir kontaktet, fortalt om menneskerettsbruddene og oppfordret til å slutte å bruke G4S’ sikkerhetstjenester.

Klistremerker mot G4S

I Trondheim gjennomfører organisasjonene en klistremerkekampanje. Aktivister fester klistremerker på vegger rundt om i byen, der G4S har satt opp sine klistremerker og logoer. På klistremerkene står det ”G4S sikrer okkupasjonen – boikott G4S”.

Etterpå får firmaene som leier inn G4S et brev om bakgrunnen for aksjonen. Blant disse er Rema 1000 og Vinmonopolet. Målet er å få disse til å slutte å bruke G4S.

Får mye støtte

Aktivistene har også hengt opp plakater som forteller om Israel arrest av palestinske barn, som sitter i fengsler, utstyrt med materiell fra G4S. Og de står på stand.

– Vi får veldig mye støtte, og folk takker oss for at vi er villige til å gjøre en innsats for menneskerettighetene i Palestina, forteller Eli Wæhre.

– G4S opprettholder undertrykkelsen

Blant organisasjonene som er med på kampanjen er LO-forbundene Fagforbundet, Fellesforbundet og Industri Energi. Samt Norsk folkehjelp.

– G4S leverer sikkerhetssystemer til fengsler hvor palestinske barn mishandles. Firmaet har forpliktet seg til å respektere menneskerettighetene, men bryter dem når de velger å delta i aktiviteter som opprettholder ulovlige bosettinger og militær undertrykkelse, sier Liv Tørres, generalsekretær Norsk Folkehjelp.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy