JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Undergraver norske lønns- og arbeidsforhold

- De som ønsker et anstendig arbeidsliv bør tenke seg om før de bruker Norwegian. Det sier Stein Guldbrandsen i Fagforbundets arbeidsutvalg.

2013103013073020131213205132

ola.tommeras@fagforbundet.no

Stein Guldbrandsen understreker at Fagforbundet aldri har gjort vedtak om å boikotte flyselskapet, men han oppfordrer reisende å tenke seg grundig om før de bruker Norwegian.

3.000 kroner måneden

Guldbrandsen er opprørt etter NRK-reportasjen tirsdag kveld, der det ble avslørt at selskapet opererer med lønninger på 3.000 kroner måneden for thailandske ansatte. Cabin-personalet fra Thailand jobber på Norwegians internasjonale ruter, der de 17 dager av gangen oppholder seg enten i lufta, i Europa eller i New York.

Det framkom i NRK-reportasjen at lønn på Thai-nivå er spesielt problematisk når de ansatte har hvileopphold i Europa og New York.

Ikke brukt boikott

- Jeg ber folk om å tenke seg om før de kjøper billett på selskapet. Norwegian har vist seg å være en versting når det gjelder å undergrave norske lønns- og arbeidsforhold. De som ønsker et anstendig arbeidsliv bør vurdere andre selskaper, sier Stein Guldbrandsen.

Det vakte sterke reaksjoner da flere medier viderebrakte nyheten om en Fagforbunds-boikott av norwegian onsdag.

- Dette stemmer ikke. Fagforbundet har ikke gått til boikott. Det er et ord som NRK bruker og som andre medier har brakt videre, understreker Guldbrandsen.

- Men som en ansvarlig arbeidstakerorganisasjon bør vi ikke benytte virksomheter som er med på å undergrave våre egne lønns- og arbeidsforhold, påpeker han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy