- Undergraver norske lønns- og arbeidsforhold

- De som ønsker et anstendig arbeidsliv bør tenke seg om før de bruker Norwegian. Det sier Stein Guldbrandsen i Fagforbundets arbeidsutvalg.

2013103013073020131213205132

ola.tommeras@fagforbundet.no

Stein Guldbrandsen understreker at Fagforbundet aldri har gjort vedtak om å boikotte flyselskapet, men han oppfordrer reisende å tenke seg grundig om før de bruker Norwegian.

3.000 kroner måneden

Guldbrandsen er opprørt etter NRK-reportasjen tirsdag kveld, der det ble avslørt at selskapet opererer med lønninger på 3.000 kroner måneden for thailandske ansatte. Cabin-personalet fra Thailand jobber på Norwegians internasjonale ruter, der de 17 dager av gangen oppholder seg enten i lufta, i Europa eller i New York.

Det framkom i NRK-reportasjen at lønn på Thai-nivå er spesielt problematisk når de ansatte har hvileopphold i Europa og New York.

Ikke brukt boikott

- Jeg ber folk om å tenke seg om før de kjøper billett på selskapet. Norwegian har vist seg å være en versting når det gjelder å undergrave norske lønns- og arbeidsforhold. De som ønsker et anstendig arbeidsliv bør vurdere andre selskaper, sier Stein Guldbrandsen.

Det vakte sterke reaksjoner da flere medier viderebrakte nyheten om en Fagforbunds-boikott av norwegian onsdag.

- Dette stemmer ikke. Fagforbundet har ikke gått til boikott. Det er et ord som NRK bruker og som andre medier har brakt videre, understreker Guldbrandsen.

- Men som en ansvarlig arbeidstakerorganisasjon bør vi ikke benytte virksomheter som er med på å undergrave våre egne lønns- og arbeidsforhold, påpeker han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy