JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Velferdssamfunnet må forsvares

Vi vil ha fokus på folkestyre, på klima, miljø og globale utfordringer. Finanskrisen vi nå ser er et utslag av kortsiktig tenking, og viser behovet for en sterkere samfunnsstyring, sa leder i LO Kommune, Jan Davidsen, da han åpnet årets kommunalkonferanse på Gardermoen i dag.

2008092313265620131216065055

monica.schanche@fagforbundet.no

Finanskrisen med utspring i boligkrakket i USA aktualiserer verdien av den nordiske velferdsmodellen mener leder i Fagforbundet, Jan Davidsen.

– Finanskrisen gjør at land som ellers sverger til markedet ser at politisk styring er bra. Men det kobles ikke til at en også må ha en anstendig sosialhjelp og helsevesen finansiert av det offentlige. Det er finanskapitalen som nå får dekket sine tap i de offentlige budsjettene, sa Jan Davidsen.

Utvikle velferdssamfunnet

Under mottoet bærekraftig utvikling, verdivalg og handling vil Kommunal `08 i to dager belyse hva som må gjøres for at velferdssamfunnet kan utvikle seg over tid.

Konferansen har en ambisjon om å være en viktig møteplass for politiske og administrative aktører og tillitsvalgte som er opptatt av utformingen av Kommune-Norge.

Forsvar lokaldemokratiet

Jan Davidsen pekte på at i andre land blir folk straffet for å kjempe for faglige og demokratiske rettigheter som vi tar som en selvfølge hos oss.

– Det vi opplever her er at mange ikke bruker stemmeretten og deltar i valg. Vi må tenke nytt for å få en større oppslutning om folkestyret både sentralt og lokalt.

Jeg håper at deltakerne på denne konferansen vil bruke innsikten vi får her til å forsvare lokaldemokratiet og utviklingen av velferdssamfunnet, sa Davidsen.

Honnør til Åslaug Haga

Lederen av LO Kommune berømmet den rødgrønne regjeringen for en større satsing på Kommune-Norge og oppfordret regjeringen til å fortsette med det. Han benyttet også anledningen til å gi honnør til tidligere kommunalminister Åslaug Haga.

– Dette er ikke til forkleinelse for nåværende kommunalminister, men jeg savner Åslaug Haga i forhold til hennes engasjement. Hun klarte å gjenreise troen på egne krefter, og ikke til konsulentvelde. Jeg håper den gløden vil forsette ute i kommunene, sa Jan Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy