per.flakstad@fagforbundet.no
Under sin tale på Fagforbundets landsmøte avviste Stoltenberg spekulasjonene om at regjeringen vurderer å gjøre noe med sykelønnsordningen.
– Det er en opparbeidet rettighet som gir trygghet og likhet for alle. Den rettigheten skal vi slåss for at alle får beholde. Det må det ikke være noen tvil om, sa statsministeren og høstet applaus fra salen.
Bekymret over økning
Han hadde et avslappet forhold til at Norge har et forholdsvis høyt sykefravær, så lenge noe av årsaken er at vi har høy sysselsetting og et inkluderende arbeidsliv der det er plass til arbeidstakere som av forskjellige grunner er en del syke.
– Hvis jeg må velge mellom høy sysselsetting og et høyt sykefravær, eller lav sysselsetting og lavt sykefravær fordi mange blir stående utenfor arbeidslivet, så velger jeg det første, sa Stoltenberg.
Men han er bekymret over hvordan sykefraværet øker. Derfor inviterte han Fagforbundet og hele fagbevegelsen til å være med i en diskusjon om hvordan fraværet kan reduseres.
– Dere må erkjenne at økende sykefravær er et problem. Så ønsker vi en dialog om hvorfor sykefraværet øker så voldsomt nå, og hva vi kan gjøre for å redusere veksten, sa Stoltenberg.
Stod fast på biodieselavgift
Regjeringen har fått mye kritikk for biodieselavgiften, men der vek ikke statsministeren en tomme.
– Dette er viktige penger for oss, 16 milliarder som vi ønsker å bruke på fellesskapsgoder som skole, barnehage og omsorgsarbeid.
– Dessuten snakker vi om en autodieselavgift, fordi bilder uansett hva de bruker som drivstoff, sliter på veiene, fører til støvplager og fører til ulykker. Dette er en avgift som er lik for alle. På biodiesel har vi derimot droppet CO2-avgifter som kommer utenpå de andre avgiftene på ordinær diesel, sa han.
Stoltenberg mente dessuten at regjeringens forslag om omsetningspåbud er en bedre måte å stimulere miljøvennlig drivstoff på.
– I dag er den på to prosent. Vi planlegger å øke den til først 3,5 prosent og så videre til fem prosent, sa Stoltenberg.
LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.
Ole Martin Wold
Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.
Oslo kommune
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
Enigheten i forhandlingene i Bring Transportløsninger AS (BTL) sikrer blant annet alle BTL-ansatte et tillegg på 16 500 kroner, samt økning av en rekke tillegg. Her er Fagforbundet Post og finans' forhandlinngsutvalg: Jacqueline Hopkinson, Odd Arne Hartvigsen, Cathrine S. Ertsås (foran), Gerd Øiahals og Marius Weisæth underveis i forhandlingene.
Alf Ragnar Olsen