JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Smoothie full av vitaminer

colourbox


2017060820170901124912

Frukt, bær og grønnsaker er sunt. Å spise minst fem ulike typer frukt, bær og grønnsaker hver dag er anbefalt.

– Start gjerne dagen med en smoothie og la hvert måltid inneholde noe frukt og grønt. Da er det lettere å nå målet. Og du trenger ikke bare bruke rå frukt og grønt. Kokt, stekt, frossen og til og med hermetisk er bra å variere med, sier sekretær i Norsk Ernæringsfaglig Forening, Cathrine Kolve.

Frukt, bær og grønnsaker inneholder en rekke stoffer som påvirker kroppen vår positivt. Noen av de viktigste stoffene er antioksidanter. Antioksidantene beskytter cellene i kroppen mot ugunstige oksygenforbindelser, frie radikaler. Dette er stoffer som produseres i kroppen når den forbrenner oksygen. Kroppen klarer seg fint med et visst nivå av frie radikaler, men blir det for mye, kan de skade cellene og gi økt risiko for kreft og hjerte- og karsykdom.

– I tillegg til antioksidanter får vi i oss fiber, vitaminer og mineraler fra frukt, bær og grønnsaker, sier Kolve.

Middagsrester er ypperlig lunsj

Anne-Marit Almås Marken

Enhetsleder Folkehelse, Vefsn kommune

Hva spiser du til lunsj?

– Jeg spiser kyllingsalat. Det var gårdagens middag, og det ble igjen rester. Dressingen laget av kesam og krydder. Det gir gode proteiner. I boksen er det chilinøtter som smaksforsterker og gode fettstoffer. Familien spiser mye fisk, og både torsk og laks er god å ha i matpakka dagen etter.

Er du opptatt av at lunsjen skal være sunn?

– Jeg er opptatt av at den skal være næringsrik og sammensatt av de næringsstoffene vi trenger. Jeg har ingen fast lunsj. Jeg liker variasjon.

Egen vurdering:

Utseende: 4

Smak: 6

Pris: 5

Sunnhet: 6

Totalt: 5

Blåbærmoothie

200 g frosne blåbær

5 g (1 cm) fersk ingefær

1 banan

2 dl mager vaniljekesam

1 dl lettmelk

Skrell ingefæren og skjær den i biter. Skrell bananen. Ha deretter alle ingrediensene i en blender. Kjør til smoothien er jevn.

Lag din egen softis ved å redusere mengden væske i oppskriften. Topp gjerne med nøtter og bær.

MEST LEST:
USIKKER FRAMTID: Dersom hjernesvulsten til Lajla Sivlana Hortman begynner å røre på seg igjen, og hun blir hundre prosent ufør, kan det bli smalhans for sykepleieren.

USIKKER FRAMTID: Dersom hjernesvulsten til Lajla Sivlana Hortman begynner å røre på seg igjen, og hun blir hundre prosent ufør, kan det bli smalhans for sykepleieren.

Thomas Sætveit Jensen / TV Klipp

Sykepleier Lajla (55) er kvalm og svimmel hele tiden etter to hjernesvulst-operasjoner: – Blir jeg syk igjen, blir det en katastrofe økonomisk

LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.

LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.

Ole Martin Wold

Anne (58) taper store penger: Nå endrer KLP info om uførefella

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.

Oslo kommune

Noen kan få hevet grunnlønna med 100.000 kroner: Nå er sykehjem nummer fire tilbake på kommunens hender

FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.

FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.

Werner Juvik

Brannkonstabel Gunnar så to kollegaer bli drept av en brannstifter med hagle. Det tok sju år før han fikk hjelp

Vidar Eriksen

Jeg blir snart pensjonist – Hva bør jeg tenke på?

HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.

HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.

Per Flakstad

Katrine får 1,67 millioner etter 13 års kamp. Nå vil hun hjelpe andre

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy