JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever 9000 til alle

LO Kommune krever et lønnstillegg på 9000 kroner til alle og automatisk uttelling for videreutdanning i årets mellomoppgjør som begynte i dag.

2011042714102220131216155850

per.flakstad@fagforbundet.no

– Vi aksepterer at industribedriftene setter nivået på lønnsutviklingen i perioden med LO/NHO-oppgjøret. Og vi krever at offentlig ansatte skal ha det samme, var beskjeden forhandlingsleder Jan Davidsen ga Per Kr. Sundnes som er forhandlingsleder i kommunenes arbeidsgiverforening KS.

Hovedkravene er derfor at lønnsutviklingen de siste årene, der ansatte i privat sektor har fått mer enn offentlig ansatte, skal kompenseres i dette oppgjøret.

LO Kommune vil ha et tillegg på 9000 til alle og en heving av minstelønnssatsene.

Penger for kunnskap

– Kommunesektoren trenger å beholde og rekruttere dyktige ansatte. Vi mener derfor det er helt uakseptabelt at arbeidstakere som velger å arbeide i kommunene ikke får lønnsmessig uttelling for kunnskap som bidrar til å heve kvaliteten på de offentlige tjenestene, mener Davidsen.

– I hovedoppgjøret i 2008 ble det avtalt at videregående utdanning på ett år skulle gi en uttelling på 20.000 kroner. En videreutdanning på halve tiden skulle gi 10.000 kroner, mens en utdanning med på tre måneder skulle gi 5000.

Etter den siste runden med lokale oppgjør i kommunene før jul, kom det inn 69 meldinger om brudd. Dette er en markant økning fra tidligere, og de fleste av dem handlet om økonomisk uttelling for kompetanse.

– Praksis for de tre årene som er gått viser at de ansatte ikke får en likeverdig lønnsmessig uttelling for økt kompetanse. Vi godtar ikke dette, og krever at KS blir med på et arbeid for å sikre at avtalt uttelling skjer automatisk i alle kommuner, sier Davidsen.

På bakgrunn av den siste tidens avsløringer om forholdene i bemanningsbransjen, krever også LO Kommune at det settes ned et utvalg for å begrense omfanget av innleid byråer og for å involvere de tillitsvalgte bedre for å sikre at arbeidstakere ikke utnyttes.

Krevende forhandlinger

Fristen for å bli enige er midnatt natt til 1. mai. Dersom partene ikke blir enige, går oppgjøret til mekling.

– Vi håper å finne en forhandlingsløsning, men det vil bli krevende, sier KS-direktør Sigrun Vågeng.

– På den ene siden har kommunesektoren behov for å rekruttere dyktige ansatte innenfor flere områder, men på den annen side er det ikke mye penger å forhandle om, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy