JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke

colourbox

Til nå har setteriksadvokat Henry John Mæland for Nav-sakene fått inn rundt 80 straffesaker som han skal vurdere å begjære gjenopptatt. Han tror tallet vil øke.

2019111310024220191113100247

– Det er cirka 80 saker. Jeg understreker at jeg ikke har talt opp nøyaktig. Trolig vil også tallet øke, opplyser Mæland til NTB.

Dette er i tråd med det som tidligere er blitt kjent.

Da Nav-skandalen sprakk for snart to uker siden, ble det opplyst at minst 48 personer var blitt uskyldig dømt for å ha tatt med seg trygdeytelser til andre EØS-land. I ettertid har tingrettene meldt ifra om rundt 30 flere saker som også skal vurderes av Riksadvokaten.

Trygdesvindel for 5 millioner kroner feilaktig anmeldt i fjor

Siden riksadvokat Jørn Sigurd Maurud er inhabil i saken, ble Mæland utnevnt til setteriksadvokat fredag. Han begynte arbeidet mandag.

– Jeg har naturligvis orientert meg med tanke på de utfordringene som påtalemyndigheten står overfor, men må likevel først prioritere å organisere en stab til å bistå meg, og hvilket krever tid, herunder en god del møtevirksomhet, skriver Mæland i en epost.

Han håper å ha en stab på plass ved starten av desember.

Nav-ofre krever Hauglie og Nav-ledelsens avgang

p

Så langt omfatter Nav-skandalen saker fra etter 1. juni 2012 og for ytelsene sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger. Men Nav undersøker for tiden om loven også er tolket feil for andre ytelser og før dette tidspunktet.

I et brev Nav-direktør Sigrun Vågeng nylig sendte til Riksadvokaten, skriver hun at en egen rapport med rettslige vurderinger rundt reglene for å ta med trygdeytelser til andre EØS-land er klar 2. desember.

Navs eget rundskriv er helt tydelig: Gjør det uttrykkelig klart at folk har rett til ytelser selv om de drar til et annet EØS-land

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy