JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Byrådet i Bergen vil ikke gå av før i mars

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap)

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap)

Martin Guttormsen Slørdal

Torsdag ble det klart at byrådet i Bergen vil gå av etter mistillit mot skolebyråden. Nå sier byrådslederen at det ikke er aktuelt å gå av før i mars.

2020012710182120200127101849

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) sier til Bergens Tidende at byrådet ikke vil gå av før det skal stemmes over mistillitsforslaget som flertallet i byrådet stilte torsdag.

Det medfører at han og byrådet vil sitte til 11. mars, fordi det først er da forslaget om mistillit kan stemmes over i bystyret.

– Det er ingen tvil om at jeg mener det ikke er noe grunnlag for mistillit, og derfor ikke grunnlag for at byrådet går av. Det må være en beslutning bystyret tar. Vi vil selvsagt avvente den avgjørelsen fordi vi ikke er enige i den. Et flertall i bystyret må aktivt votere over det, sier Valhammer til avisen.

Byrådet i Bergen går av etter kritikk mot skole-app

Byrådets avgang skjer etter at Høyre, Frp, FNB og SV torsdag gikk inn for mistillit mot skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap). Det skjedde i forbindelse med den såkalte Vigilo-saken der det i september i fjor ble avdekket en alvorlig sikkerhetssvikt i skoleappen Vigilo som brukes til kommunikasjon mellom foreldre og ansatte i skoler og barnehager.

Frps Tor Woldseth og Høyres Harald Victor Hove reagerer på at byrådet vil sitte i halvannen måned til.

– Når vi har vedtatt at vi ikke har tillit til henne, så har vi ikke det. Det er ikke slik at vi har tillit til henne fram til mars, og deretter så er det mistillit. Vi har ikke tillit til henne fra vedtaket ble fattet onsdag, sier Woldseth til Bergens Tidende.

– Hvis byrådsleder Valhammer allerede nå konstaterer at det er flertall mot Engø og at byrådet dermed går av, så kunne han gått av i dag. Jeg vet ikke hva han tror vil endre seg fram til mars. Kanskje tror han SV til ombestemme seg, sier Hove til avisen.

Byrådsleder Valhammer signaliserte i forkant av mistillitsforslaget at hele byrådet vil gå av dersom det kom mistillit mot Engø.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy