JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spenning foran landsmøtet

Et arbeidsliv med plass til alle er hovedsaken på Fagforbundets landsmøte som startet klokka 10.00 i dag. Mest spenning knytter seg til valgene og yrkesfaglig representasjon.

2009112309380020131216115632

monica.schanche@fagforbundet.no

Jan Davidsen er selvskreven som fagforbundsleder når han tirsdag stiller til gjenvalg. Spenningen knytter seg til nestledervalget. I dag er Geir Mosti 1. nestleder etter at han byttet plass med Fagforbundets tidligere 1.nestleder Gerd Kristiansen som ble valgt til nestleder i LO. Det er ventet at Mette Nord fra tidligere Norsk Helse- og Sosialforbund seiler opp som likestilt nestleder sammen med Geir Mosti, som kommer fra det tidligere Norsk Kommuneforbund. Det legges også opp til valg av hovedkasserer, som får ansvaret for Fagforbundets midler på nærmere en milliard, og som også er tiltenkt en del tunge styreverv på vegne av Fagforbundet.

Stort engasjement knytter seg til hvilken plass de fire yrkesfaglige seksjonene skal ha i Fagforbundets styrende organer.

I dag er seksjonene sikret to representanter hver i Forbundsstyret, som velges på egne yrkesfaglige landskonferanser. Dette mener flere fylkeslag går ut over fylkenes representasjon.

Et forslag til endring av vedtektene går ut på å at seksjonene sikres en representant hver, og at landsmøtet ellers velger fritt. Etter dagens vedtekter velges også ungdomsrepresentant og pensjonistrepresentant på egne konferanser utenfor landsmøtet. Flere mener at det er for mange som velges utenfor landsmøtet

Det er ventet heftig debatt. Flere mener at et slikt forslag vil svekke det yrkesfaglige arbeidet, mens andre mener at det er for tidlig med en slik vedtektsendring før seksjonene har fått satt seg ordentlig i organisasjonen. Flere minner også om konkurransen fra profesjonsforbund og advarer mot vedtak som kan svekke yrkesseksjonenes posisjon.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy