JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere skal velges fritt

På sin første dag vedtok landsmøtet i Fagforbundet å endre sammensetningen av forbundsstyret.

2009112319174420131216115714

monica.schanche@fagforbundet.no

Etter en engasjert debatt vedtok et flertall på landsmøtet at de yrkesfaglige seksjonene ikke lenger skal ha vedtektsfestet rett til to representanter i forbundsstyret.

Mindretallets forslag

Britt Ås, fylkesleder i Troms, og Kjell Rostøl, delegat for Seksjon kontor og administrasjon, frontet mindretallsforslaget om å opprettholde dagens vedtekter som gir de fire yrkesseksjonene to representanter hver i forbundsstyret.

De begrunnet sitt forslag med at det har vært en styrke for Fagforbundet at seksjonene er sterkt representert i forbundets bestemmende organer. Fagforbundet ville aldri ha nådd ut til så mange medlemmer uten det yrkesfaglige arbeidet. Å svekke seksjonenes representasjon, vil også svekke det yrkesfaglige arbeidet, mente de to som fikk følge av flere landsmøtedelegater.

Helhet og ressurser

Flertallet i landsmøtesalen delte imidlertid ikke den bekymringen. Flere fylkesrepresentanter, blant dem landsstyremedlem Trond Helland fra Rogaland, argumenterte for å se Fagforbundet som en helhet. Det er ikke antall medlemmer i forbundsstyret som er avgjørende, men å få nok ressurser til en aktiv satsing på seksjonsarbeidet lokalt, mente Helland.

22 medlemmer i forbundsstyret

Etter vedtektsendringen skal Fagforbundets arbeidsutvalg bestå av ti personer mot ni tidligere: leder, to likestilte nestledere, hovedkasserer (nytt medlem) og to medlemmer, pluss lederne av de fire yrkesseksjonene som allerede er valgt på seksjonskonferansene.

Forbundsstyret sammensettes etter dette av de ti AU-medlemmene. I tillegg velges ti fritt blant landsstyrets medlemmer, en ungdomstillitsvalgt som er valgt på ungdomskonferansen for to år, og en pensjonisttillitsvalgt som er valgt av pensjonistkonferansen for to år.

Plaster på såret

Etter avstemningen gikk Fagforbundsleder Jan Davidsen på talerstolen og sa: - Vi må ta signalene. Det er ingens hensikt at det yrkesfaglige arbeidet skal svekkes. Han ba derfor om at intensjonen i forslaget (fra mindretallet) ble ivaretatt og sendes over til valgkomiteen.

Valg til ny ledelse i Fagforbundet foregår tirsdag ettermiddag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy