JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige om svært mye

Selv om forbundsleder Jan Davidsen ga regjeringen kraftig kritikk på flere områder i sin åpningstale til landsmøtet i går, framsto han og statsminister Jens Stoltenberg som svært enige på dagens pressekonferanse.

2009112412395220131216115757

per.flakstad@fagforbundet.no

Davidsen er svært godt fornøyd med at Stoltenbergs løfte om at regjeringen helt og fullt stiller seg bak dagens ordning om hundre prosent lønn under sykdom. Han ser også fram til at et utvalg skal se på problemene rundt sykefravær og utstøting fra arbeidslivet i helsesektoren.

Enige om prosessen

– Dette har vi jo allerede gode prosjekter på i regi av Kvalitetskommuneprogrammet, sa Davidsen..

– Vi er enige om prosessen framover, slo han fast med blikket på statsministeren.

Stoltenberg understreket at det er nødvendig å opprettholde sysselsettingen på et høyt nivå, men med et lavere sykefravær. Han understreket at regjeringen ønsker dialog med partene i arbeidslivet og at den ikke har konkludert med noe som helst når det gjelder tiltak for å redusere fraværet.

– Det viktigste nå er å få noen ideer om hvorfor fraværet har økt dramatisk i det siste, og så begynne arbeidet med å redusere det, sa han.

Han fikk spørsmål om hvordan han ser på Fagforbundets innspill om å øke grunnbemanningen i blant annet helsesektoren for på den måten å redusere fraværet.

– Det er nettopp slike ting vi skal sette oss ned og se på, sa han.

Biodieselavgift

Statsministeren fikk mange spørsmål om hvorfor han står fast på biodieselavgiften til tross for den sterke kritikken fra mange hold.

Stoltenberg forsvarte avgjørelsen med at regjeringen ikke ønsker å gi forurensende lastebiltrafikk et konkurransefortrinn i forhold til for eksempel jernbane.

– Vi har mange og grundige rapporter på at biodiesel kan være både klimavennlig og en svært skadelig klimaversting. Men et avgiftsfritak tar ikke hensyn til dette. Gjennom et slikt fritak kan vi med andre ord risikere å subsidiere miljøskadelig drivstoff, sa han.

I stedet ønsker regjeringen å fremme utviklingen av miljøvennlig drivstoff gjennom et omsetningspåbud. I dag ligger dette på to prosent, men innen utgangen av neste år skal dette etter planen økes til fem prosent.

– Vi ligger litt etter skjema, men omsetningspåbudet må økes parallelt med en diskusjon om hvilke bærekraftkrav vi skal stille til biodiesel som skal omfattes at et slikt påbud. Uten at jeg vil binde meg til noe standpunkt nå, kan det være fornuftig å følge EU på dette, og de er ikke ferdig med sin diskusjon ennå, sa Stoltenberg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy