JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forvalter store verdier

Kristin Halvorsen skrøt av barnehage- og SFO-ansatte og brannmenn og alle dem som hver dag gjør jobben i den nordiske velferdsmodellen i sin hilsningstale på landsmøtet.

2009112419064620131216115826

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

– Jeg er stolt og glad over å kunne hilse til dere på vegne av SV, sa kunnskapsminister og SV-leder Kristin Halvorsen til landsmøtet tirsdag ettermiddag.

– Da finanskrisa raste som verst i vinter, var jeg veldig takknemlig for politiske avgjørelser som allerede var tatt. Vi har en stor offentlig sektor. Det er et politisk valg. Vi har statlig eierskap og gode velferdsordninger og sikkerhet for helse. Ingen mister helseforsikringer hvis de mister jobbene sine.

Folk som ressurs

Som finansminister følte Halvorsen seg omsvermet på World Ecomomic Forum i Davos, men som kunnskapsminister mener hun at hun forvalter mye større verdier.

– 80 prosent av nasjonalformuen er folk.

En million barn og unge går i barnehage og skole.

– Det er større forskjeller og klasseskiller i det norske samfunnet enn det vi til daglig går rundt og tenker på. Alle som jobber i barnehage, skole og SFO er med og gjør en viktig innsats for at de sosiale forskjellene ikke skal øke, sa statsråden.

– Vi må sørge for kompetanse og hele stillinger for ansatte som jobber på SFO.

Halvorsen snakket varmt om hvor viktig det er å redusere frafallet på videregående skole, og at det aldri er for sent å ta videregående utdanning. Vi må ikke bare tenke utdanning på universitets- og høyskolenivå, men hvordan vi kan legge til rette for en voksen etter- og videreutdanning.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy