JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny nestleder vil slåss for offentlige tjenester

– Vervet som nestleder i Fagforbundet går jeg til med stor ydmykhet og glede, sier Mette Nord.

2009112715174720131216120131

vegard.velle@fagforbundet.no

Aller mest glad er hun over det utvetydige signalet fra statsminister Jens Stoltenberg om at sykelønna ikke skal røres. Full lønn under sykdom, garanterte han til en full landsmøtesal.

Som nestleder vil Nord ikke bare slåss for tariffpolitikken.

– Jeg vil være en pådriver for å heve kompetansen til Fagforbundets medlemmer. Og jeg er opptatt av at alle har rett til en heltidsjobb, sier Nord.

Ønsker gode velferdstjenester

– Den mest ambisiøse målsetningen vi påtok oss under landsmøtet var å øke antallet medlemmer med 40.000 i løpet av de neste fire årene, det vil si opp til 350.000 medlemmer innen neste landsmøte, sier Nord.

Ellers er også prinsipp- og handlingsprogrammet preget av høye ambisjoner. Dagens offentlige sektor skal ikke oppstykkes og selges ut, men forbli intakt.

– Splitter man opp de offentlige tjenestene, mister vi kompetansen, helheten og det økonomiske grepet. Velferdstilbudet blir svekket, mener den nye nestlederen.

Hårreisende

Forslagene om å sette barnevern på anbud, mener hun er hårreisende.

– At sårbare barn som trenger et stabilt miljø skal ut på anbud hvert fjerde år, er sjukt. Det er ikke rart det går galt, sier Nord.

– Er det noe jeg er bekymret over, er det at omsorgsarbeidere og hjelpepleiere ikke får jobbe på sykehusene.

– Norsk Sykepleierforbund sier at pasientenes behov må definere hvilke yrkesgrupper som skal arbeide på sykehusene. Men hvem er det som definerer det? Sykepleierforbundet?

I samlet tropp

Fagforbundet går veldig samlet fra dette landsmøtet. Delegatene var gjennomgående enige. Uenighetene gikk stort sett på å spisse politikken.

– Jeg sitter igjen med en følelse av en vanvittig bredde og kompetanse blant de tillitsvalgte. Landsmøtet bar preg av et sterkt politisk engasjement, for eksempel til solidaritetsarbeidet for Palestina. Det borger godt for de neste fire årene.

Mette Nord er også imponert over det formidable arbeidet administrasjonen har lagt ned.

– Landsmøtet gikk som smurt takket være medarbeidere som planla det enorme arrangementet i forkant og som hang i stroppen hele uka.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy