JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tillitsbrudd i Klæbu

- Varaordføreren gikk bak min rygg. Det var dråpen som fikk begeret til å flyte over, sier Klæbu-ordfører Jarle Martin Gundersen. Senterpartiet og Frp har hittil spilt på lag i kommunen, men nå er tilliten brutt.

2009113010052120131216120156

Konfliktene rundt anbudsutsettelse av sykehjemmet i Klæbu kommer til uttrykk på stadig flere områder.

- Dette handler ikke om politikk, det er en personkonflikt, understreker ordfører Jarle Martin Gundersen etter at han forrige uke brøt samarbeidet med Fremskrittspartiet.

Doffin eller ikke?

Uenigheten står ikke lenger om sykehjemmet skal ut på anbud eller ei. Den avgjørelsen er etter både Senterparteiets og Fremskrittspartiets oppfatning banket i kommunestyret. Uenigheten står nå om når og hvordan anbudet skal legges ut på Doffin, den offentlige anbudsbasen.

Anbudsgrunnlaget er klart, men etter at tre medlemmer krevde at saken skulle tilbake til utvalg for tjenesteyting, var ordførerens klare oppfatning at man måtte vente med å legge ut anbudet.

-Jeg ga fungerende rådmann ordre om at dokumentene ikke skulle legges ut på Doffin, sier Gundersen.

Dråpen

Men så kom dråpen som gjorde at Klæbu-ordføreren fikk nok:

- Etter at jeg hadde gitt stoppordre for anbudsutsettelsen, gikk varaordfører Petter Hosen bak ryggen min og ga fungerende rådmann beskjed om at anbudet likevel skulle legges ut.

- Takket være at vi hadde en rådmann som kunne lovverket, ble det heldigvis stoppet. Men det var nok til at tilliten som var tynnslitt fra før, nå er borte, sier Jarle Martin Gundersen.

Varaordførerens versjon

Varaordfører Petter Hosen var av en annen oppfatning, men benekter at han gikk bak ordførerens rygg. Dette er hans versjon av saken:

- Problemet var at det ble gitt beskjed til rådmannens kontor om at vi var enige om å vente med å legge ut anbudet på Doffin. Men vi var ikke enige.

Derfor ga jeg beskjed om at anbudet, som er et lovlig fattet vedtak, kunne legges ut på Doffin, sier Hosen og legger til:

- Da ordføreren gikk inn og sa at han tok ansvar, skjedde det ingen ting videre fra min side, sier Hosen.

Stillingskutt?

Budsjettbehandlingen åpner nå for nye allianser i Klæbu. For å komme ut av Robek-lista må kommunen sørge for netto driftsoverskudd i 2010. Da står valget mellom å innføre eiendomsskatt eller kutte stillinger.

Eiendomsskatt er uaktuelt for Frp, som dermed går inn for å kutte stillinger, men Petter Hosen ønsker ikke å si noe om hvilke stillinger og hvor mange det er snakk om.

Under budsjettbehandlingen i formannskapet stemte Senterpartiet sammen med Venstre, Arbeiderpartiet og SV og unngikk dermed å forskottere innsparinger etter anbudsutsettelse.

- Vil vi få mer rødgrønt samarbeid i Klæbu framobver?

- Vi samarbeider med Venstre, men vil ellers søke samarbeid fra sak til sak, sier Sp-ordfører Gundersen. Det som står fast er følgende:

- Jeg er bonde, og bruker ikke pengene før jeg har dem.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy