JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Samfunnsrefsere på offensiven

Fagbevegelsens radikale folkeopplyser, Manifest senter for samfunnsanalyse, slåss ikke bare mot angrep på sykelønna. Snart avholder de konferanse om morgendagens arbeidsliv.

2010020514190420131216123320

vegard.velle@fagforbundet.no

– Vi ønsker at folk skal komme med hverdagsnære eksempler fra arbeidslivet. Vi ønsker en talerstol for folk med faktiske og selvopplevde historier, ikke bare masse forskere, sier Ingrid Wergeland, leder i Manifest senter for samfunnsanalyse.

Et ubalansert arbeidsliv

Manifest mener hardhendt omstilling, nedbemanning og profittfokus har skapt et ubalansert arbeidsliv. Spesielt ønsker de å bekjempe en arbeidslivspolitikk som tar utgangspunkt i mistillit til medmennesker.

– Vi vil vise at det går an så skape et bedre arbeidsliv. Derfor fremhever vi virksomheter som lykkes med kvalitet og omstilling, arbeidsplasser som bygger på gjensidighet, respekt og økt innflytelse, forteller Wergeland.

365 egenmeldinger

Konferansen foregår i Oslo den 3. mars. Blant innlederne er fabrikkarbeidere fra Tine Heimdal, som vil fortelle om hvordan de klarte å øke produktiviteten samtidig med at de fikk seks timers arbeidsdag.

Fra Mandal kommer personer som skal forklare hvordan kommunen senket sykefraværet ved å åpne opp for fri adgang til egenmelding, med andre ord 365 egenmeldinger i året.

Manifest senter for samfunnsanalyse er i rask vekst, og har akkurat rundet 120 fagforeninger som abonnerer på deres publikasjoner. Snart 500 mennesker er så langt påmeldt konferansen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy