Å bli tatt på senga i seks måneder høres greit ut, er Odd-Haldgeir Larsens svar til Elsa Heradstveit og alle dem som mener organisasjonen trenger mer tid på landstyrets forslag.
Karin E. Svendsen
karin[dot]svendsen[at]fagforbundet[dot]no
Landsstyret har vakt engasjement ved å foreslå at landskonferansene til seksjonene, ungdommen og pensjonistene skal legges etter landsmøtet. Hensikten er å sikre bedre sammenheng mellom vedtak fra Fagforbundets landsmøtet og seksjonenes oppfølging. Forslaget innebærer at lederne i de fire seksjoner blir valgt på landsmøtet i stedet som nå, på landskonferansene. Seksjonslederne har alle en plass i Fagforbundets arbeidsutvalg som til sammen består av ni personer. De fem øvrige velges på landsmøtet.
- Det oppleves unaturlig at ikke hele ledelsen vår velges i samme forum, sa Odd-Haldgeir Larsen presenterte forslaget for landsmøtet.
Velges på tillit
Elsa Heradstveit, delegat fra Hordaland og SKKO-leder i fylket, gikk på talerstolen og foreslo at valg av seksjonsledere fortsatt skal velges på seksjonenes landskonferanser.
- Det er dem jeg skal håndlede, jeg skal ha tillit hos, sier hun.
Noen gikk lenger
Ann Kristin Moldjord, Nordlands-delegat og SHS-leder i fylket, tror ikke det er grunn til å frykte at seksjonsarbeidet blir svekket om landsstyrets forslag går igjennom. Hun går lenger enn landsstyrets innstilling og foreslår at hele seksjonsstyret i hver seksjon bør velges av landsmøtet.
- Det yrkesfaglige arbeidet er en del av hele organisasjonen.
Moldjord støtter landsstyrets forslag og føler seg trygg på at seksjonenes interesser blir ivaretatt hvis seksjonene er representert i valgkomiteene som arbeider forut for landsmøtet og årsmøtene i fylkeskretsene og de lokale fagforeningene.
Elsa Heradstveit fikk støtte av flere talere i diskusjonen på landsmøtet. Men det fikk også landsstyret. Nå arbeider redaksjonskomiteen med forslaget, og landsmøtet skal stemme over det fredag.
Ingun A. Mæhlum
Per Flakstad
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
KABAL: Stillingene Drammen kommune har utlyst har flere ulike stillingsprosenter.
Vidar Eriksen