JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En plass i Fagforbundet

Å bli tatt på senga i seks måneder høres greit ut, er Odd-Haldgeir Larsens svar til Elsa Heradstveit og alle dem som mener organisasjonen trenger mer tid på landstyrets forslag.

Å bli tatt på senga i seks måneder høres greit ut, er Odd-Haldgeir Larsens svar til Elsa Heradstveit og alle dem som mener organisasjonen trenger mer tid på landstyrets forslag.

Karin E. Svendsen

Alle er enige om at Fagforbundet skal være en samla organisasjon. Men ikke alle vil at landsmøtet skal velge hele ledelsen.

2013111412000020131219115045

karin[dot]svendsen[at]fagforbundet[dot]no

Landsstyret har vakt engasjement ved å foreslå at landskonferansene til seksjonene, ungdommen og pensjonistene skal legges etter landsmøtet. Hensikten er å sikre bedre sammenheng mellom vedtak fra Fagforbundets landsmøtet og seksjonenes oppfølging. Forslaget innebærer at lederne i de fire seksjoner blir valgt på landsmøtet i stedet som nå, på landskonferansene. Seksjonslederne har alle en plass i Fagforbundets arbeidsutvalg som til sammen består av ni personer. De fem øvrige velges på landsmøtet.

- Det oppleves unaturlig at ikke hele ledelsen vår velges i samme forum, sa Odd-Haldgeir Larsen presenterte forslaget for landsmøtet.

Velges på tillit

Elsa Heradstveit, delegat fra Hordaland og SKKO-leder i fylket, gikk på talerstolen og foreslo at valg av seksjonsledere fortsatt skal velges på seksjonenes landskonferanser.

- Det er dem jeg skal håndlede, jeg skal ha tillit hos, sier hun.

Noen gikk lenger

Ann Kristin Moldjord, Nordlands-delegat og SHS-leder i fylket, tror ikke det er grunn til å frykte at seksjonsarbeidet blir svekket om landsstyrets forslag går igjennom. Hun går lenger enn landsstyrets innstilling og foreslår at hele seksjonsstyret i hver seksjon bør velges av landsmøtet.

- Det yrkesfaglige arbeidet er en del av hele organisasjonen.

Moldjord støtter landsstyrets forslag og føler seg trygg på at seksjonenes interesser blir ivaretatt hvis seksjonene er representert i valgkomiteene som arbeider forut for landsmøtet og årsmøtene i fylkeskretsene og de lokale fagforeningene.

Elsa Heradstveit fikk støtte av flere talere i diskusjonen på landsmøtet. Men det fikk også landsstyret. Nå arbeider redaksjonskomiteen med forslaget, og landsmøtet skal stemme over det fredag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy