JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige om ny IA-avtale

Regjeringen og partene i arbiedslivet en enige om en ny IA-avtal, melder NTB. Følg presentasjonen av den nye avtalen direkte på nett-TV fra regjeringskvartalet klokka 15 .

2010022414175520131216124150

Fristen for å komme til enighet om fornying av avtalen om et inkluderende arbeidsliv var satt til 1. mars, men allerede nå er regjeringen og de store organisasjonene i arbeidslivet kalre til å undertegne den nye avtalen.

– Jeg er svært glad for at vi gjennom godt trepartssamarbeid har fått til dette. Det betyr at vi kan få ned sykefraværet og øke inkluderingen, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Ifølge statsministeren bygger den nye avtalen på tiltak man vet virker, som tett oppfølging av den sykmeldte fra lege, NAV og arbeidsgiver, samt økt tilrettelegging for nærvær.

– Dette skal det nå arbeides systematisk med, sier arbeidsminister Hanne Bjurstrøm.

Klokka 15 blir den nye avtalen resentert på en pressekonferanse i Oslo. FriFagbevegelse.no følger pressekonferansen og kommer tilbake med mer om den nye IA-avtalen ut over ettermiddagen.

Les mer om sykefravær og IA-avtalen på vår spesialside «Sykefravær til besvær»

Klokka 13 i morgen stiller LO-serketær Trine Lise Sundnes til nettmøte med FriFagbevegelse.no sine lesere for å svare på spørsmål om den nye IA-avtalen.Du kan allerede nå sende inn spørsmål til LO-sekretæren .

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy