JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kræsjkurs for hobbyfotografer

Seksjon samferdsel og teknisk i Fredrikstad inviterte medlemmer til fotokurs i forbindelse med Fagforbundsukene. Forelesningen foregikk på brannstasjonen, og brannsjefen selv satt på bakerste benk og noterte tips om komposisjon og blitz.

2013110115441220131213204858

nina.monsen@fagforbundet.no

Brannsjef Øyestein R. Hansen liker å ta bilder, men vil gjerne bli litt proffere.

– Jeg tar masse bilder, men nesten alltid på autofokusinnstillingen på kameraet, smiler han.

Han håper å få bedre lys og mer liv i bildene sine etter kurset.

VG-veteran

Foran i møterommet, blant utstilte brannslanger og røykvarslere, står Rolf B. Gundersen og prater entusiastisk om fotografering.

Gundersen har vært fotograf i VG i over 25 år. Nå er han fotolærer på videregående skole og holder kurs på kveldene.

– Hvem kommer og hvem går, spør Gundersen og viser egne bilder som eksempler på at vi ofte oppfatter personer som går mot høyre i et bilde som på vei bort, mens hvis de går mot venstre er de på vei til noe.

Populært kurs

Elevene, et 20-talls medlemmer, følger nøye med.

Tom Segerblad er leder for Seksjon samferdsel og teknisk og ansvarlig for kurset. Seksjonen tilbød samme todagers-kurs for medlemmer for tre år siden. Det ble så populært at seksjonen bestemte seg for å tilby et nytt kurs i år.

– Vi gjør også mye annet i Fredrikstad i forbindelse med Fagforbundsukene, sier han og understreker med et smil at fotokurset kommer i tillegg til de mer velkjente tradisjonelle arbeidsplassbesøkene med verving og kaffe og vafler til Fagforbundets medlemmer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy