JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Ostehøvelen er ofret

Bekymringen for ostehøvelens renommé var en av de mange meldingene Jens Stoltenberg fikk med seg fra Fagforbundets landsmøtet.

2013111212274420131213204909

karin.svendsen@fagforbundet.no

Ostehøvelen som før skapte assosiasjoner til en god frokost, bringer nå tankene over på budsjettarbeid i kommune-Norge, ifølge en bekymret Kurt Rønning, en av to ledere for SHS-delegasjonen på Fagforbundets landsmøte.

-Slik bør det ikke være, slår han fast.

-Nærhet er bra

Bakgrunnen for ostehøvelens dårligere omdømme er ifølge Kurt Rønning at flere og flere oppgaver blir desentralisert ut til kommunene.

- Nærhet til tjenestene for de som skal motta dem, er bra. Og det gir er god samfunnsøkonomi å løse velferdsoppgaver i kommunene. Men når kommunene tar ette samfunnsansvaret, må de få økonomisk handlingsrom.

Penger må følge med

-Vi som arbeider i kommunene, må få mulighet til å jobbe smart, gi brukerne et helhetlig tilbud, og utvikle gode, kreative fagmiljøer, mener Kurt Rønning.

Han nevner Samhandlingsreformen som en av flere eksempler på at oppgaver flyttes ut til kommunene, uten at hele finansieringen følger med.

- Igjen tas ostehøvelen fram, og vi ansatte må springe raskere og hoppe høyere for å møte de krav som stilles.

Stort etterslep

Etter Kurt Rønnings mening leverte ikke de rød/grønne godt nok.

- Etterslepet er blitt for stort, selv om mye er gjort, sier han.

På vegne av Fagforbundet, Seksjon Helse og sosial oppfordret han Stoltenberg til å ta opp denne kampen i opposisjon, og kjempe for at ostehøvelen igjen kan komme til sin rett på bordet.

-Og vi som jobber i kommunene, får gode nok rammer til å gi våre innbyggere gode tjenester, uten at det går på bekostning av andre viktige velferdasoppgaver.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy