JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet vil ha ny sentrum-venstre-allianse

Fagforbundet har rettet blikket mot kommunevalget i 2015 og stortingsvalget i 2017.

2013111310233820131213204911

Kun to måneder etter stortingsvalget retter Fagforbundet mot det som blir et viktig kommunevalg om to år. Landsmøtet har vedtatt en uttalelse om at forbundet vil ha en allianse mellom venstresiden og sentrum også i neste kommune- og stortingsvalg.

”Denne alliansen må ha sitt fundament i organisasjonene innenfor frivillighet, kultur, miljø, utvikling, landbruk og fiske. Det er på det grunnlaget vi kan skape entusiasme og bred støtte for å vinne valget i 2017,” står det i uttalelsen.

Fagforbundet var en av drivkreftene bak det rødgrønne samarbeidet, som endte med åtte år i regjering for Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Vil jobbe for velferd i kommunal regi

Fagforbundets landsmøte mener en ny allianse må jobbe for at kommunene må tilby offentlige velferdstjenester i kommunal regi. Samtidig sier landsmøtet i uttalelsen nei til bruk av styringsformen New Public Management (NPM), bygget på bedriftsøkonomiske prinsipper, og mener at det er til hinder for utviklingen av gode velferdstjenester. Landsmøtet mener den aller viktigste forutsetningen for gode velferdstjenester, er å sikre hele, faste stillinger.

”Basert på slike forutsetninger og allianser vil vi vinne tilbake det politiske flertallet og vinne kampen om moderniseringen av Norge”, fastslår uttalelsen.

Ap og Sp vil samarbeide

Så langt har både Arbeiderpartiets leder, Jens Stoltenberg, og Senterparti-leder Liv Signe Navarsete besøkt Fagforbundets landsmøte. Begge takket for samarbeidet de siste åtte årene, men så også framover.

- Fagbevegelsen er nøkkelen til å vinne neste valg, sa Jens Stoltenberg.

- La oss fortsette å bygge bruer og allianser, så vi kan samarbeide den dagen det kommer en ny EU-søknad på bordet, oppfordret Navarsete i sin hilsen til landsmøtet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy