JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Vi må være på vakt

- Sann mine ord, om ikke lenge må vi kjempe for at folket skal eie infrastrukturen her i landet, sier Liv Signe Navarsete, leder av Senterpartiet.

2013111312383020131213204911

vegard.velle@fagforbundet.no

Liv Signe Navarsete holdt gjestetale på Fagforbundets landsmøte og ønsket et fortsatt samarbeid med Fagforbundet framover.

Ble advart mot samarbeid

- Vi endret samfunnsretningen i 2005, og Fagforbundet bidro til å bane veien for den rødgrønne regjeringen. Jeg takker dere for alliansebygging og samarbeid gjennom mange år.

Navarsete påpekte at det var nytt å gå inn i et regjeringssamarbeid med AP og SV, og det ikke manglet på advarsler.

- Vi vant EU-kampen på 90-tallet og knyttet viktige bånd. Jeg er opptatt av at vi fortsetter å knytte bånd i Nei-alliansen.

Samhold fremfor marked

Den rødgrønne regjeringen var for mindre sosiale forskjeller og flere fellesskapsløsninger. Vi sørget for en rekordstor vekst i kommunene. Vi tok hele landet i bruk.

Men nå ser vi det kommer en ideologi for større enheter og mer marked. Samtidig vet vi at løsningene ligger der folk er, og at vi derfor heller trenger mer nærhet og mindre enheter. Det blir en kamp om samhold fremfor marked.

Kamp om infrastrukturen

- Sann mine ord, om ikke lenge må vi kjempe for at folket skal eie infrastrukturen her i landet, mener Liv Signe Navarsete.

I Tyskland privatiserte de denne. Nå tar de den tilbake i offentlige eierskap. La oss ikke gjenta feilene derfra.

Vil bygge allianser

- Dere er bærebjelken i samfunnet. La oss fortsette å bygge bruer og allianser, slik at vi kan samarbeide den dagen det kommer en ny EU-søknad på bordet.

- Vi har fått en regjering som er mot post-direktivet og som vil sende soldater i krig uten en FN-godkjenning. Vi må være på vakt, mener Liv Signe Navarsete.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy