JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

La 100 blomster blomstre

De er hundre år til sammen, eldstemann Rolf Skirbekk (77) og yngstedame Malin Frøyna (23). Hun er på landsmøtet for første gang, han for niende.

2013111509251920131213204913

titti.brun@fagforbundet.no

Malin ble huket inn av en tillitsvalgt allerede som lærling i kontorfag. Raskt ble hun aktiv og sitter nå som leder av ungdomsutvalget i Aust-Agder.

– Jeg liker å ordne opp og si fra når ting ikke er ok; da er ikke veien lang til å bli tillitsvalgt. Jeg liker orden, sier hun med et smil.

Som yngste delegat har hun talt de unges sak fra talerstolen.

– Jeg snakket varmt for forslaget om å gi ungdomssekretæren tale- og forslagsrett på landsmøtet. Alle sier ungdommen er framtida. Men vi er her nå, påpeker Malin.

Rolf Skirbekk har vært LO-medlem i nesten 60 år, og vært fylkesleder for Fagforbundet i Hedmark i 20 av dem. Han har deltatt på ni landsmøter. Han er bekymret for velferdsstaten, men får pågangsmot i landsmøtesalen.

– Den blåblå regjeringen er allerede i gang med å rasere alt vi har bygd opp. Men jeg blir glad når jeg hører de politiske innledningene og ser delegatenes engasjement. Det viser vilje til å kjempe, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy