En plass i Fagforbundet

Alle er enige om at Fagforbundet skal være en samla organisasjon. Men ikke alle vil at landsmøtet skal velge hele ledelsen.

2013111412511620131213204913

karin.svendsen@fagforbundet.no

Landsstyret har vakt engasjement ved å foreslå at landskonferansene til seksjonene, ungdommen og pensjonistene skal legges etter landsmøtet. Hensikten er å sikre bedre sammenheng mellom vedtak fra Fagforbundets landsmøtet og seksjonenes oppfølging. Forslaget innebærer at lederne i de fire seksjoner blir valgt på landsmøtet i stedet som nå, på landskonferansene. Seksjonslederne har alle en plass i Fagforbundets arbeidsutvalg som til sammen består av ni personer. De fem øvrige velges på landsmøtet.

-Det oppleves unaturlig at ikke hele ledelsen vår velges i samme forum, sa Odd-Haldgeir Larsen presenterte forslaget for landsmøtet.

Velges på tillit

Elsa Heradstveit, delegat fra Hordaland og SKKO-leder i fylket, gikk på talerstolen og foreslo at valg av seksjonsledere fortsatt skal velges på seksjonenes landskonferanser.

-Det er dem jeg skal håndlede, jeg skal ha tillit hos, sier hun.

Noen gikk lenger

Ann Kristin Moldjord, Nordlands-delegat og SHS-leder i fylket, tror ikke det er grunn til å frykte at seksjonsarbeidet blir svekket om landsstyrets forslag går igjennom. Hun går lenger enn landsstyrets innstilling og foreslår at hele seksjonsstyret i hver seksjon bør velges av landsmøtet.

-Det yrkesfaglige arbeidet er en del av hele organisasjonen.

Moldjord støtter landsstyrets forslag og føler seg trygg på at seksjonenes interesser blir ivaretatt hvis seksjonene er representert i valgkomiteene som arbeider forut for landsmøtet og årsmøtene i fylkeskretsene og de lokale fagforeningene.

Elsa Heradstveit fikk støtte av flere talere i diskusjonen på landsmøtet. Men det fikk også landsstyret. Nå arbeider redaksjonskomiteen med forslaget, og landsmøtet skal stemme over det fredag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy