Fagforbundet vil lovfeste retten til heltid

Alle som argumenterte for at Fagforbundet skal arbeide for å lovfeste retten til heltid, fikk gjennomslag på landmøtet.

2013111513331520131213204915

tips@fagforbundet.no

«Alle skal ha rett til full stilling og fast ansettelse. Deltidsansatte skal ansettes i stillingsstørrelsen tilsvarende det de faktisk har arbeidet de siste tolv månedene.», heter det forbundets nye prinsipp- og handlingsprogram.

Svært mange foreninger hadde sendt inn forslag om å skjerpe kampen mot ufrivillig deltid. De aller fleste av dem hadde en formulering av at forbundet må jobbe for å få en lovfestet rett til full stilling.

Redaksjonskomiteen landet på forslaget fra Sara Bell fra Hordaland, og anbefalte landsmøtet å vedta en skjerping av handlingsprogrammet.

Nå skal Fagforbundet arbeide for lovfestet rett til full stilling.

Redaksjonskomiteen innstilte og på at forslaget til Grete Mosand fra Sør-Trøndelag skulle vedtas med enkelte endringer, slik at handlingsprogrammet nå har en klar formulering om at deltidsansatte skal ansettes i en stillingsstørrelse tilsvarende det de faktisk har jobbet de siste tolv månedene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy