Fagforbundet skuffet over budsjettforlik

Fagforbundet er skuffet over blant annet velferds- og familiepolitikken til den nye regjeringen.

2013111516472220131213204916

- KrF og Venstre gikk god for et regjeringsskifte uten å stille krav. De er bundet på hender og føtter, og nå betaler de prisen, mener påtroppende leder i Fagforbundet, Mette Nord.

- Større gjennomslag enn i opposisjon

KrF-lederen er på sin side fornøyd med gjennomslaget partiet har fått i forhandlingene.

- Vi har fått bedre budsjettgjennomslag etter fire dagers forhandlinger med de borgerlige, enn i løpet av åtte år i opposisjon, sa KrF-leder Knut Arild Hareide i følge NRK da Høyre, Frp, KrF og Venstre la fram en budsjettavtale i dag.

- Vi er mest fornøyd med at vi har fått mer til tog, sa Venstre-leder Trine Skei Grande til kanalen.

- Tilbakeskritt for likestillingen

Påtroppende leder i Fagforbundet, Mette Nord, trekker fram blant annet familie- og velferdspolitikken og miljøpolitikken som områder Fagforbundet er skuffet over.

- Regjeringens økning av kontantstøtten er et tilbakeskritt i likestillingskampen og kan slå uheldig ut i integreringsarbeidet. De kutter 340 millioner kroner til barnehagene fordi de øker kontantstøtten. Det er galt å subsidiere kvinner for å bli hjemme, vi trenger dem i arbeidslivet. Økt kontantstøtte bidrar til at de barna som har størst behov for å gå i barnehagene ikke går der, sier Mette Nord i en pressemelding.

Kritisk til arbeidslivspolitikken

Fagforbundet mener arbeidsmiljøpolitikken til regjeringen går i feil retning.

- En satsing på enmannsforetak der den enkelte står uten vern av arbeidsmiljøloven, lønns- og pensjonsrettigheter, er usosial. Det kan videre innebære en betydelig risiko for at kommunene ikke skal greie å levere tjenestene fordi folk ikke er ansatt og kan velge å si nei til oppgavene, sier Nord.

Fornøyd med jernbanesatsing

Fagforbundet skryter imidlertid av regjeringens satsing på jernbane. Regjeringen bevilger 150 millioner kroner i inneværende budsjett til jernbanevedlikehold, og 400 millioner i 2014. I tillegg bevilges det 100 millioner kroner til planlegging av Intercity-strekninger, melder NRK. Fagforbundet er imidlertid kritiske til at det går på bekostning av satsingen på tunnelvedlikehold, hvor regjeringen kutter 250 millioner kroner.

- Det er synd at dette forliket heller ikke økte studiestøtten til elleve måneder, slik den rødgrønne regjeringen la opp til, sier Fagforbundets påtroppende leder.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy