JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet skuffet over budsjettforlik

Fagforbundet er skuffet over blant annet velferds- og familiepolitikken til den nye regjeringen.

2013111516472220131213204916

- KrF og Venstre gikk god for et regjeringsskifte uten å stille krav. De er bundet på hender og føtter, og nå betaler de prisen, mener påtroppende leder i Fagforbundet, Mette Nord.

- Større gjennomslag enn i opposisjon

KrF-lederen er på sin side fornøyd med gjennomslaget partiet har fått i forhandlingene.

- Vi har fått bedre budsjettgjennomslag etter fire dagers forhandlinger med de borgerlige, enn i løpet av åtte år i opposisjon, sa KrF-leder Knut Arild Hareide i følge NRK da Høyre, Frp, KrF og Venstre la fram en budsjettavtale i dag.

- Vi er mest fornøyd med at vi har fått mer til tog, sa Venstre-leder Trine Skei Grande til kanalen.

- Tilbakeskritt for likestillingen

Påtroppende leder i Fagforbundet, Mette Nord, trekker fram blant annet familie- og velferdspolitikken og miljøpolitikken som områder Fagforbundet er skuffet over.

- Regjeringens økning av kontantstøtten er et tilbakeskritt i likestillingskampen og kan slå uheldig ut i integreringsarbeidet. De kutter 340 millioner kroner til barnehagene fordi de øker kontantstøtten. Det er galt å subsidiere kvinner for å bli hjemme, vi trenger dem i arbeidslivet. Økt kontantstøtte bidrar til at de barna som har størst behov for å gå i barnehagene ikke går der, sier Mette Nord i en pressemelding.

Kritisk til arbeidslivspolitikken

Fagforbundet mener arbeidsmiljøpolitikken til regjeringen går i feil retning.

- En satsing på enmannsforetak der den enkelte står uten vern av arbeidsmiljøloven, lønns- og pensjonsrettigheter, er usosial. Det kan videre innebære en betydelig risiko for at kommunene ikke skal greie å levere tjenestene fordi folk ikke er ansatt og kan velge å si nei til oppgavene, sier Nord.

Fornøyd med jernbanesatsing

Fagforbundet skryter imidlertid av regjeringens satsing på jernbane. Regjeringen bevilger 150 millioner kroner i inneværende budsjett til jernbanevedlikehold, og 400 millioner i 2014. I tillegg bevilges det 100 millioner kroner til planlegging av Intercity-strekninger, melder NRK. Fagforbundet er imidlertid kritiske til at det går på bekostning av satsingen på tunnelvedlikehold, hvor regjeringen kutter 250 millioner kroner.

- Det er synd at dette forliket heller ikke økte studiestøtten til elleve måneder, slik den rødgrønne regjeringen la opp til, sier Fagforbundets påtroppende leder.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy