JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundsklubba i nye hender

- Det meste vi har fått til, har vi fått til sammen, sa Jan Davidsen. Det var et beveget øyeblikk på landsmøtet da høvdingen takket for seg.

2013111516552520131213204917

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

Det formelle lederskiftet i Fagforbundet skjedde ved avslutningen av landsmøtet da Jan Davidsen overrakte den brune lederklubba til Mette Nord.

- Mange sier at de har så mye å takke meg for - men det meste vi har fått til, har vi gjort i fellesskap. Jeg har fått igjen i mangfold. Dere blir med meg videre både i hjernen og i hjertet, sa Jan Davidsen som takket for både samarbeid, vennskap og kunnskap han har fått ta del i som leder i Fagforbundet siden starten for ti år siden.

Han avsluttet sin karriere i Fagforbundet med å deklamere

Rudolf Nilsens dikt Bekjennelse

Det er ingen mening med livet? Du sier: Vi fødes og dør, men er der et mål for det hele, en hensikt med alt det vi gjør?

Jeg kjenner en mening med livet. Det er at du gjør din plikt i stort og i smått mot din klasse - i handling, i tanke og dikt.

Det er at du aldri gir efter for løfter om laurer og lønn, men trossig og hatefull kjemper for rettferd og fred for din sønn.

Ti selv har du intet å håpe. Lykken er ikke for dig. For fremtidens slekt skal du åpne en bedre og lysere vei.

Jeg kjenner en mening med livet. Det er i de navnløses hær å kjempe for arbeiderklassen med tanke og sang og gevær.

Bauta

- Dette diktet står som en bauta for deg, og blir med som en ledesnor for oss videre, sa Fagforbundets nye leder Metter Nord som også takket Geir Mosti, Gerd Eva Volden og Kjellfrid Blakstad som ikke stilte til nyvalg i arbeidsutvalget, og også de av landsstyrets medlemmer som går ut av Fagforbundets ledelse.

Og Fagforbundets nye leder er klart på offensiven:

- Vi har en jobb å gjøre. Men klarer vi å videreføre den entusiasmen vi har sett her på landsmøtet, skal vi få til mye bra. Vi har krafta bak oss, så nå må vi brette opp ermene, sa Mette Nord før landsmøtet avsluttet med ”Ta hverandre i handa og hold”.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy