JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet SHS har fått ny nestleder

NY NESTLEDER: Iren M. Luther.

NY NESTLEDER: Iren M. Luther.

Karin E. Svendsen

Iren M. Luther (46) er ny nestleder i Fagforbundet største seksjon.

2013121312000020230821171436

karin.svendsen@fagforbundet.no

Den nye nestlederen i Seksjon helse og sosial (SHS) er utdanna både hjelpepleier og sykepleier. Iren M. Luther har vært leder i Fagforbundets arbeidsgruppe for sykepleiere siden det ble oppretta i 2010. Hun har også bidratt til å gjøre den årlige Samspillkonferansen for sykepleiere og helsefagarbeidere til en matnyttig suksess.

Det var landsstyret i Fagforbundet som denne uka valgte Iren M. Luther som nestleder i seksjonen. Vervet ble ledig da tidligere nestleder Sissel M. Skoghaug ble valgt til ny nestleder i Fagforbundet på landsmøtet i november.

Mot privatisering

Iren M. Luther er like opptatt av generelle politiske spørsmål som av yrkesfaglige spørsmål, og understreker at seksjonene er en del av helheten. Blant de sakene hun vil prioritere, er arbeidet mot privatisering.

– Vi må være med på å påvirke politikken i riktig retning. Jeg håper vi kan bidra til å bremse privatiseringa. For å få til det, må vi skape nettverk, og samarbeide både med dem som nå sitter i opposisjon, og med de politikerne som sitter med regjeringsmakta, sier Luther.

Teori og praksis

Den nye nestlederen i SHS mener seksjonen kan spille en viktig rolle for at forbundet skal kunne påvirke utdanningspolitikken.

– For det første er det viktig at utdanninga forblir offentlig, og at alle kan ta den utdanninga de ønsker og har mulighet til uten å måtte betale en masse for det.

Men Luther er også opptatt av innholdet i utdanninga, og mener seksjonene kan bidra til at Fagforbundet markerer seg på dette området.

– All utdanning må finne den riktige balansen mellom teori og praksis. Vi i seksjonene har kontakt med medlemmene som er ute i den praktiske arbeidshverdagen, og vi må fange opp hva som skjer der for å dra det med oss inn i utforminga av utdanningene, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy