Enighet i sporveien

Klokka fem i dag tidlig ble Fagforbundet i sporveien og selskapet Kollektivtransportproduksjon (KTP) enige om et anbefalt resultat.

2010051109022820131216131651

per.flakstad@fagforbundet.no

Oppgjøret innebærer at de med lønnstrinn fra 1 til 32, med unntak av tekniske arbeidsledere, får en lønnsøkning på mellom 8000 og 12.000 kroner med virkning fra 1. april.

Akseptabelt

– Dette er et resultat på linje med andre oppgjør i år. Det er i underkant av hva vi hadde håpet på med bakgrunn i bedriftens økonomiske situasjon, sier lederen i Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Rune Aasen.

– På den annen side har vi lykkes med å slå tilbake arbeidsgivers krav om å fjerne betalt spisepause for merkantile stillinger og fjerne rettigheter for helgedagsbetjeningen. Det blir heller ikke noe av å øke førernes arbeidstid, slik arbeidsgiver ønsket.

– I tillegg skal pensjonsordningen i selskapet videreføres.

– Totalt sett anser vi derfor at dette er et akseptabelt oppgjør vi kan leve med, og som vi anbefaler medlemmene å stemme ja til, sier Aasen.

Slik er tilleggene

Resultatet for sporveien er at alle med lønnstrinn fra 1 til 32 går opp to lønnstrinn. I tillegg går signalmontørene opp ytterligere ett trinn. Lønnstrinn 9 ot 20 er fjernet.

Helgetillegget økes til 40 kroner mellom 06 og 17. Fra 17 til 06 er det uendret.

Tunneltillegget for anleggsarbeidere økes med 2,50 kroner i timen.

Godtgjørelse for sikkerhetskort for 11 kV-strøm økes med 800 kroner i måneden.

Det skal settes ned et partssammensatt utvalg som skal vurdere virkeområdet for frikort, diskutere arbeidstidsordninger og vurdere livsfasepolitikk.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy