JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingen i gang

Onsdag formiddag startet meklingen i årets kommuneoppgjør. Partene står langt fra hverandre, og mange er spente på om det er mulig å finne en felles løsning før meklingsfristen 26. mai.

2010051211584220131216131749

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

Det var trangt og gemyttlig rundt Riksmeklingsmannens møtebord da partene i kommuneoppgjøret benket seg onsdag formiddag. Stemningen til tross - de fleste tror det blir tøffe meklingsrunder.

Om det er mulig å finne en felles løsning, er høyst usikkert.

Arbeidstakere uenige

Da forhandlingene med KS ble brutt, var det fordi avstanden var for stor mellom arbeidstakernes krav og det tilbudet KS la på bordet.

- Jeg har aldri vært med på at avstanden har vært så stor, sier LO Kommunes forhandlingsleder Jan Davidsen.

Det som kompliserer situasjonen ytterligere, er at det også er uenighet mellom de fire hovedsammenslutningene som forhandler på vegne av 400.000 offentlig ansatte.

Likelønn

Mens LO Kommune ønsker en bred likelønnsprofil der tilleggene kommer de lavest lønnede til gode, krever Unio et skikkelgi løft for de høyskoleutdannede.

- Jeg håper vi kan finne en løsning, men vi har en krevende jobb foran oss, sier nestleder i Fagforbundet, Mette Nord, før dørene til meklingsrommet lukkes.

Heretter er det bare meklingsmann Dag Nafstad som kan uttale seg om oppgjøret. Neste meklingsmøte er 18. og 19. mai. Meklingsfristen er ved midnatt 26. mai.

Om partene ikke blir enige under meklingen, kan det bli streik.

Oppgjøret omfatter rundt 400.000 ansatte i kommuner, fylkeskommuner og bedrifter.

LO kommune forhandler på vegne av rundt 200.000 av disse

LO kommune representerer Fagforbundet, FO, MFO, SL, EL&IT og Fellesforbundet.

Meklingsfrist 26. mai.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy