JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsgiverne godtok ikke skisse til løsning

Rundt klokka ett natt til torsdag la meklingsmann Inger Tollefsen fram en skisse til løsning i frisøroppgjøret. Fagforbundet sa ja til skissen, men NHO Håndverk avviste den.

2010051215493020131216131811

per.flakstad@fagforbundet.no

Fristen for å komme til enighet var onsdag klokka tre. Etter elleve timers mekling på overtid, la meklingsmannen fram en skisse som hun mente kunne vær et akseptabelt resultat for begge parter. Men arbeidsgiverne valgte å si nei, og med det er meklingen avsluttet.

Dermed er frisørene i en lock out-situasjon, det vil si at de kan bli utestengt fra sine arbeidsplasser. NHO håndverk har imidertid ikke varslet at de vil ta i bruk dette konfliktvåpenet som arbeidsgiversiden har.

Det betyr at Fagforbundet Frisørenes Fagforening kan bli tvunget til å sette i verk den varslede streiken som et middel for å få arbeidsgiverne til å godta meklingsmannens skisse til løsning i oppgjøret. En avklaring om dette kan komme i løpet av torsdag.

- Dette er en veldig spesiell situasjon, sier Fagforbunets forhandlingsleder, Stein Guldbrandsen.

- Vi beklager at NHO har brakt oss inn i denne situasjonen. Det er et grovt brudd på alle spilleregler for mekling. Vi opplever situasjonen som usedvanlig uklar, sier han- Vi har strukket oss langt for å få til en enighet, men har ikke blitt møtt med den samme villigheten til å oppnå en avtale fra NHO håndverk sin side. Dette viser at arbeidsgiversiden ikke behandler sine ansatte med den respekten de fortjener, sier Guldbrandsen.

Den varslede streiken kan bli iverksatt fra arbeidstidens begynnelse fredag 14. mai. I første omgang er rundt 45 frisører på forskjellige steder i landet tatt ut.

Det dreier seg om følgende salonger: Maja salong og Hårdesign A-salonger i Kristiansand, Betty Blue, Salong Corner, Salong Michell, og Gerds dame- og herrefrisør i Verdal, Visit Your Hair og Et Hårstudio i Åsane utenfor Bergen, Storvik Salong i Bodø og Nikita i Harstad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy