JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler streik for 10.000

LO kommune har varslet at de tar ut 10.000 medlemmer i streik hvis meklingen i kommunesektoren ikke fører til noe resultat.

2010052113071320131216132108

per.flakstad@fagforbundet.no

Fristen for å bli enige er klokka 24.00 natt til torsdag i neste uke. Fram til nå har ulike arbeidsgrupper forberedt innspurten i meklingen.

Administrativt og teknisk

Hvis meklingen bryter sammen, vil en eventuell streik bli iverksatt fra arbeidstidas begynnelse torsdag 27. mai.

Rundt 9.500 av LO-medlemmene som det er varslet plassfratredelse for, er organisert i Fagforbundet. I første fase er det stort sett tatt ut administrativt ansatte og en del i teknisk sektor. Så langt har forbundet vært svært påpasselig med ikke å ta ut personell som gjør at liv og helse settes i fare.

I teknisk sektor er det tatt ut renholdere i enkelte kommuner, men det dreier seg stort sett om ansatte som har ansvar for renholdet av offentlige kontorer, og ikke renholdere på sykehjem og sykehus.

Kommunale foretak

I tillegg til kommuner, er det tatt ut ansatte i kommunale foretak (KF) for å markere at ansatte i disse virksomhetene også er kommunalt ansatte som omfattes av de enkelte kommunenes arbeidsgiveransvar og avtaleverket i kommunesektoren.

I Drammen er det for eksempel tatt ut 78 ansatte i seks ulike kommunale foretak.

Også i fylkeskommuner og i interkommunale selskaper er det varslet plassfratredelse.

Oslo

Fagforbundet Oslo har meldt plassfratredelse for i underkant av 1700 medlemmer fordelt på 10 bydeler og 6 etater. Uttaket i fase en omfatter hovedsaklig kontorfaglig personell og ansatte i Aktivitetsskolen. I Trafikketaten tas det ut trafikkbetjenter, og ved Kemnerkontoret alle ut, bortsett fra de som utbetaler skatt tilgode.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy