Varsler streik for 10.000

LO kommune har varslet at de tar ut 10.000 medlemmer i streik hvis meklingen i kommunesektoren ikke fører til noe resultat.

2010052113071320131216132108

per.flakstad@fagforbundet.no

Fristen for å bli enige er klokka 24.00 natt til torsdag i neste uke. Fram til nå har ulike arbeidsgrupper forberedt innspurten i meklingen.

Administrativt og teknisk

Hvis meklingen bryter sammen, vil en eventuell streik bli iverksatt fra arbeidstidas begynnelse torsdag 27. mai.

Rundt 9.500 av LO-medlemmene som det er varslet plassfratredelse for, er organisert i Fagforbundet. I første fase er det stort sett tatt ut administrativt ansatte og en del i teknisk sektor. Så langt har forbundet vært svært påpasselig med ikke å ta ut personell som gjør at liv og helse settes i fare.

I teknisk sektor er det tatt ut renholdere i enkelte kommuner, men det dreier seg stort sett om ansatte som har ansvar for renholdet av offentlige kontorer, og ikke renholdere på sykehjem og sykehus.

Kommunale foretak

I tillegg til kommuner, er det tatt ut ansatte i kommunale foretak (KF) for å markere at ansatte i disse virksomhetene også er kommunalt ansatte som omfattes av de enkelte kommunenes arbeidsgiveransvar og avtaleverket i kommunesektoren.

I Drammen er det for eksempel tatt ut 78 ansatte i seks ulike kommunale foretak.

Også i fylkeskommuner og i interkommunale selskaper er det varslet plassfratredelse.

Oslo

Fagforbundet Oslo har meldt plassfratredelse for i underkant av 1700 medlemmer fordelt på 10 bydeler og 6 etater. Uttaket i fase en omfatter hovedsaklig kontorfaglig personell og ansatte i Aktivitetsskolen. I Trafikketaten tas det ut trafikkbetjenter, og ved Kemnerkontoret alle ut, bortsett fra de som utbetaler skatt tilgode.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy