JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skuffet over trygdeoppgjøret

Lederen av Fagforbundets pensjonistutvalg, Bjørg Solheim, er skuffet over trygdeoppgjøret.

2010052114333920131216132116

per.flakstad@fagforbundet.no

Partene i trygdeoppgjøret ble enige torsdag ettermiddag om tilleggene til om lag én million pensjonister. Totalt koster oppgjøret ni milliarder kroner.

Resultatet innbærer at grunnbeløpet er regulert fra 72.881 til 75.641 kroner med virkning fra 1. mai. I prosent betyr dette en økning på 3,77.

I tillegg blir det ordinære særtillegget hevet med hundre prosent av grunnbeløpet, også det fra 1. mai.

Dette betyr at minstepensjonen i folketrygden blir 151.272 kroner i året for enslige, og 279.864 kroner for ektepar og samboere. Økningen i kronebeløp utgjør henholdsvis 7704 og 14.592 kroner.

Skuffet

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm mener oppgjøret sikrer pensjonistene en god inntektsutvikling i 2010. LO-nestleder Tor- Arne Solbakken er enig.

Leder i Fagforbundets pensjonistutvalg, Bjørg Solheim, er imidlertid skuffet over resultatet.

– Jeg tar til etterretning at partene er kommet til enighet, men selv er jeg skuffet. Jeg hadde håpet på en større inntektsøkning, sier hun til Fagbladet.

Solheim er imidlertid fornøyd med at protokollen inneholder en forpliktelse til å forhandle igjen til neste år, etter at pensjonsreformen har trådt i kraft.

– Det vil endre en del av forutsetningene for pensjonistenes situasjon, derfor er det viktig å forhandle på nytt, sier hun.

Også andre organisasjoner for trygdede og pensjonister er kritiske til oppgjøret.

– Med dette utfallet kommer pensjonister og trygdede til å sakke ytterligere akterut i forhold til lønnstakere i resten av samfunnet, sier generalsekretær Liv Arum i Funksjonshemmede Fellesorganisasjon til NTB.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy