JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Likelønn må løses sentralt

- Stå fast på å løse likelønnsproblematikken sentralt! Det vil bli håpløst om det skyves over til lokale oppgjør.

2010052711312120131216132325

ola.tommeras@fagforbundet.no

Oppfordringen kommer fra streikekontoret i Drammen. Der var det stille i morgentimene i dag. Hovedtillitsvalgt Janne Lorentzen og leder for Fagforbundet Drammen, Elisabeth S. Arntsen, lytter til nyheter, sjekker informasjonskanalene og venter, venter på nytt fra forhandlingsutvalget i Oslo.

De har en tindrende klar melding i forhold til hovedstridstemaet i forhandlingene:

- Dersom de ikke klarer å løse likelønnsproblematikken sentralt, så vil vi i hvert fall ikke klare det lokalt, sier de to.

Stormen utsatt

Stormen ble utsatt i morges, mens forhandlingene fortsatt pågikk på overtid. Det har vært telefoner fra medlemmer som ville ha bekreftet at de skal gå på jobb, men ellers er det rolig.

- Første telefon fikk jeg klokken 06:15. Det var en utenfra som ville vite om vi kom til å låse det kommunale parkeringsanlegget dersom det ble streik, ler Arntsen.

Intense uker

De siste to ukene har det gått en kule varmt i Drammen. Fagforbundet tar ut ansatte i hele seks kommunale foretak i tillegg til kommuneadministrasjonen.

- Det har vært fullt kjør med lister. Et stort puslespill. Gudskjelov har vi råd til en frikjøpt kasserer. Hun var ferdig klokken 23:00 i går kveld og har vel knapt sovet de siste to ukene, forteller Arntsen.

De kommunale foretakene ligger selvsagt ikke under samme tak. Puslespillet blir komplisert for å få streikevaktlistene til å gå opp for hvert sted.

- Drammen drift KF ligger på industrifeltet Samland i en ende av byen. Drammen eiendom KF i den andre enden, og midt i mellom ligger Drammen barnehage KF. Drammen parkeringsselskap ligger ved den gamle høgskolen, og kemnerkontoret er heller ikke på rådhuset. Det har vært komplisert, men vi fikk det til, smiler Arntsen.

Alt klart

Arntsen og Lorentzen forsikrer: - Vi er både vel forberedt og klare klare for en streik nå. Tilbudet som KS kom med, kan jeg godt forstå at Jan Davidsen kalte provoserende, sier de.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy