JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Folk forstår hvorfor vi streiker

Utenfor Siggerud skole i Ski står assistenter og sekretærer som ble tatt ut i streik onsdag morgen. De forteller om mange positive reaksjoner fra folk.

2010060212171820131216132643

per.flakstad@fagforbundet.no

– Jeg snakket med faren til en i barnehagen like ved. Han var hjelpepleier og hadde bare én oppfording: Stå på videre. Dette er en viktig kamp, forteller Gro Hoff-Olsen som er assistent i skolen på Siggerud.

– Mitt inntrykk er at de streikende organisasjonene har nådd fram til folk flest med budskapet om hva vi streiker for og hvorfor dette er en kamp som det er viktig å ta, sier hovedtillitsvalgt i Ski, Ann-Helen Engh.

– Spør du meg, har vi hengt etter altfor lenge. Det var jammen på tide å ta denne kampen, sier Gro Hoff-Olsen.

Stengt og redusert bemanning

Fredag ble 93 ansatte i Ski tatt ut i fase én av streiken, hovedsaklig fra tekniske tjenester og fra administrasjonen. Onsdag morgen ble ytterligere 201 tatt ut i virksomheter som SFO, barnehager, fritidsklubber og renhold.

I tillegg til streikevakter ved de forskjellige virksomhetene, har også Fagforbundet Ski etablert en turnusordning med trivselsgruppe som reiser rundt til de andre streikevaktene med kaffe og boller.

– Mange av oss, som for eksepel arbeider som assistenter i skolen, jobber mye alene. Derfor er det en fin opplevelse å stå her sammen med kolleger i andre virksomheter som vi ikke ser så ofte ellers. Det gir fellesskap, sier streikevaktene utenfor Siggerud skole.

Foreløpig er SFO på skolene Siggerud og Finstad helt stengt, resten kjøres med sterkt redusert bemanning.

– Vi vil respektere streiken og dens spilleregler, samtidig som vi vil gi et tilbud med de begrensede ressurser som er igjen. Streiken slår veldig forskjellig ut fra sted til sted, sier kommunalsjef for oppvekst i Ski, Kjell-Arne Ekeberg til Østlandets Blad.

45.000 i streik

Over hele landet gikk 27.000 nye kommuneansatte ut i streik onsdag morgen. Totalt er nå 45.000 ansatte i streik. Rundt 24.300 av dem er medlemmer i Fagforbundet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy