JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi har god tid

Ifølge Jan Davidsen har det ikke vært kontakt mellom partene i kommuneoppgjøret. Onsdag ble streiken trappet opp. Nå er rundt 45.000 ansatte i streik.

2010060214523420131216132658

per.flakstad@fagforbundet.no

– Situasjonen er alvorlig, og virker ganske fastlåst så lenge arbeidsgiverne ikke er villig til å øke den økonomiske rammen og gi slipp på prinsippene om at en stor del av tilleggene skal gis gjennom lokale forhandlinger, sa Davidsen på en pressekonferanse i dag.

Får beskjed om å stå på

Gunn Korsbøen er streikeleder i akershuskommunen Ski. Hun forteller at streikeviljen er stor, og at tilbakemeldingene fra publikum er gode.

– Senest i dag har vi fått mange håndslag fra befolkningen om å stå på til tross for at foreldre vil slite med stengte skolefritidsordninger og redusert kapasitet i barnehagene.

Forbannet i mange år

Jan Davidsen forklarer dette slik: – Gjennom de siste 10-15 årene har det bygget seg opp en forbannelse blant de ansatte i kommunal sektor fordi de er blitt hengende etter i lønnsutviklingen, og det til tross for den viktige jobben de gjør og den betydningen innsatsen deres har i et velferdssamfunn.

– Det er denne forbannelsen som nå kommer til utrykk i form av streikevilje og kampglød. De ansatte i kommunene er rett og slett mektig lei av at det aldri blir deres tur, sa Davidsen.

God tid

På spørsmål om det er regjeringen eller KS som sitter med nøkkelen til å låse opp konflikten, sier Davidsen at hovedansvaret ligger på arbeidsgiversiden.

– I dag virker det veldig fastlåst, men vi ser hvordan det har løst seg i flere andre sektorer med et resultat som mer likner våre krav enn tilbudet fra KS. Jeg håper at dette kan bidra til å styrke vår argumentasjon og få oppgjøret i havn med et resultat vi kan anbefale medlemmene våre, sa Davidsen.

På spørsmål om hvor lenge streiken kan vare, svarte Davidsen:

– Vi har god tid. Vi har vært nøye med å ta ut medlemmer på en måte som rammer arbeidsgiver, men som i minst mulig grad rammer de svakeste og mest hjelpetrengende. Og vi har holdt oss godt unna streikeuttak for alle som kan gi fare for liv og helse. Foreløpig har vi ikke noen umiddelbare opptrappingsplaner, sa han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy