JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- KS en ekstremist i tariffoppgjøret

Streikeviljen i Bodø er stor. Onsdag formiddag forente fire streikende forbund sine krefter i en godt synlig markering.

2010060310402520131216132716

Etter en kraftig opptrapping av streiken, markerte et fargerikt opptog gjennom Bodøs gater at nok er nok. De streikende var godt synlige og minst like hørbare. I finværet hadde både Fagforbundet, Skolenes landsforbund, Fellesorganisasjonen og Musikernes Fellesorganisasjon godt synlige paroler, og den forente kampviljen viste seg i felles kampsang og felles kamprop.

Toget endte på torget, der lokale tillitsvalgte hadde mobilisert for å vise at de ikke har noen som helst tro på at den tilbudte ”likelønnsmilliarden” vil gi utslag i en så stor og viktig kamp som kampen om likelønn.

Snikrasering

-Dette er en snikrasering av fagforeningene. Når kommunene får valget, prioriterer de andre faggrupper enn våre, og argumenterer med rekruttering, sa leder i fagforbundet i Bodø, Torild Holmedal. Med seg har hun hovedtillitsvalgt Ann Merethe Larsos.

-Det er direkte sjokkerende at et prosenttillegg skal være nok. Enkel hoderegning tilsier at det ikke kalles likelønn, sier Larsos.

Eneste ansvarlige

Under Fagforbundets fane tok de sammen med rundt 600 streikende bodøværinger imot Stein Guldbrandsen i Fagforbundets arbeidsutvalg. Han fyrte løs mot en arbeidsgiver han mener tar styringsretten over den lokale potten. Gulbrandsen poengterte at streik er en alvorlig sak.

-Men KS er den eneste ansvarlige for at vi er i denne situasjonen. De er ekstremister i tariffoppgjøret, sa Guldbrandsen, og mente at går det an i staten og i Oslo kommune, så går det også an i landets øvrige kommuner.

Knapper og glansbilder

-Det går ikke an å lage varige løsninger på lokale potter, sa Guldbrandsen, og viste til at regjeringen i Soria Moria 2 etterlyste tiltak med varig virkning på likelønn.

- Da har de lovet å bidra med ekstra midler. Det vi har i dag, er en arbeidsgiver som tar styringsretten over oppgjøret, sa Guldbrandsen, og gjorde seg til talsmann for kvinnedominerte grupper som ha karakteriserte som selve grunnfjellet i velferdsstaten.

- Fram til KS forlater de markedsliberalistiske prinsippene sine, står vi på, avsluttet Guldbrandsen, til stor applaus fra streikevillige bodøværinger.

- Vi er tilbudt knapper og glansbilder, det er derfor vi streiker!

Bodø er en av byene i landet som rammes hardest av den pågående streiken i kommunal sektor. Nå er nesten 2000 ansatte i Nordland ute i streik.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy