JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i sykehusoppgjøret

LO-forbundene og Spekter Helse er enige om en sykehusavtale.

2010060916475320131216133141

per.flakstad@fagforbundet.no

Avtalen innebærer et generelt tillegg på 11.000 kroner i året. Ansatte med høyskole pluss en spesialutdanning får et tillegg på 14.000 kroner, mens de som leder ansatte med høyskole eller mer, får et tillegg på 16.000 kroner.

Topplønn fra 311.000 til 401.000

Alle tillegg gis fra 1. oktober i år.

Ansiennitetsstigen for stillinger uten særskilt krav til utdanning er fortsatt på 20 år før en når topplønn på 311.000 kroner.

Topplønn for fagarbeidere blir etter ti år 330.000, høyskolegrupper 367.000 og ledere 401.000 etter de nye satsene.

Brukbart fornøyd

- Med den trange økonomiske rammen som alle årets oppgjør har hatt, må vi si oss brukbart fornøyd med et generelt tillegg på 11.000 til alle, sier forhandlingsleder for forbundene i LO, Geir Mosti til Fagbladet.

- I tillegg til økonomien, har vi også fått mye prinsippielt viktig, blant annet når det gjelder deltid, kompetanse og lønn til tillitsvalgte.

- Vi er også enige om å sette ned arbeidsgrupper som skal utrede viktige prinsipper som blant annet vakt på vaktrom, og hvilke lønnstillegg som skal flyte på toppen av minstelønnssatsene, fortsetter han.

Skal drøfte deltid

For de som arbeidet tredelte skift med vakter hver tredje helg, innebærer resultatet at arbeidstida reduseres til gjennomsnittlig 33,6 timer i uka.

De tillitsvalgte ved helseforetakene skal nå også tas med i drøftinger når det gjelder bruk av deltidsstillinger. I protokollen heter det følgende: «De lokale parter skal drøfte og utarbeide retningslinjer for bruk av deltidsstillinger.»

Tillitsvalgte som er frikjøpt får de samme tilleggene som de andre. De skal ha en lønn på minst 350.000.

Kompetanse

Oppgjøret innebærer at det ikke skal gjennomføres lokale forhandlinger på sykehusene i 2010, men partene er enige om at det kan gjennomføres slike forhandlinger i forbindelse med mellomoppgjøret neste år.

De lokale forhandlingene har føringer om at det skal legges vekt på endringer som er knyttet til foretakenes kompetansekartlegging, og det skal legges spesiell vekt på vidreutdanning for fagarbeidere med treårig utdanning fra videregående skole og autorisert helsepersonell. de lokale forhandlingene skal også brukes til å rette opp skjevheter som skyldes forskjellsbehandling på grunn av kjønn.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy