Buss til barnehager foreløpig reddet

– Uten bussen ville barna i sju barnehager i Oslo mistet utetilbudet sitt.

– Uten bussen ville barna i sju barnehager i Oslo mistet utetilbudet sitt.

Barna i sju barnehager i Oslo får likevel beholde utetilbudet sitt. Bydelspolitikerne i Gamle Oslo valgte å redde bussen som tok barna ut i marka.

2013121612000020131216171109

vegard.velle@fagforbundet.no

Politikerne fra AP, SV, Rødt og Miljøpartiet de Grønne valgte å vedta et budsjett som ikke kuttet ut bussene til barna i barnehagene Kampen, Lakkegården, Etterstadsletta, Fyrstikkalleen, Spiker'n og Kværnerdalen.

Fravik fra utearealnormen

Bakgrunnen for busstilbudet er at Oslo kommune har valgt å bygge barnehager med sterkt fravik fra utearealnormen. Det betyr i praksis at barna ikke har noen uteplass å leke på, da det rett og slett ikke er uteplass til alle barna. I Kværnerdalen barnehage mangler 350 barn 2300 kvadratmeter for å oppfylle veiledende norm på utearelaer.

Bydelsutvalget satte av 325.000 kroner og ba bydelsdirektøren komme tilbake med et forslag som ga barna et fullgodt utetilbud. Hva dette betyr i praksis, er ennå uklart. Men det betyr at saken kommer opp til ny behandling i slutten av mars.

Massivt engasjement fra foreldre

– Uten bussen ville barna fått et dårlig utetilbud. Det er viktig at barna føler at det er trygt å ha barna i barnehagen. De skal ikke tenke at barna dag etter dag skal krysse utrygge gater, sier Susann Jørgensen, gruppeleder for AP i bydelsutvalget i Gamle Oslo.

Hun er glad for det kjempesterke engasjementet fra foreldre i denne saken. Over hundre personer, mange av dem foreldre ved barnehagene, møtte opp på åpen halvtime i bydelsutvalget.

– Det er viktig at byrådet i Oslo ser hva kuttene innebærer for folk i dagliglivet, sier Jørgensen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy