JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Buss til barnehager foreløpig reddet

– Uten bussen ville barna i sju barnehager i Oslo mistet utetilbudet sitt.

– Uten bussen ville barna i sju barnehager i Oslo mistet utetilbudet sitt.

Barna i sju barnehager i Oslo får likevel beholde utetilbudet sitt. Bydelspolitikerne i Gamle Oslo valgte å redde bussen som tok barna ut i marka.

2013121612000020131216171109

vegard.velle@fagforbundet.no

Politikerne fra AP, SV, Rødt og Miljøpartiet de Grønne valgte å vedta et budsjett som ikke kuttet ut bussene til barna i barnehagene Kampen, Lakkegården, Etterstadsletta, Fyrstikkalleen, Spiker'n og Kværnerdalen.

Fravik fra utearealnormen

Bakgrunnen for busstilbudet er at Oslo kommune har valgt å bygge barnehager med sterkt fravik fra utearealnormen. Det betyr i praksis at barna ikke har noen uteplass å leke på, da det rett og slett ikke er uteplass til alle barna. I Kværnerdalen barnehage mangler 350 barn 2300 kvadratmeter for å oppfylle veiledende norm på utearelaer.

Bydelsutvalget satte av 325.000 kroner og ba bydelsdirektøren komme tilbake med et forslag som ga barna et fullgodt utetilbud. Hva dette betyr i praksis, er ennå uklart. Men det betyr at saken kommer opp til ny behandling i slutten av mars.

Massivt engasjement fra foreldre

– Uten bussen ville barna fått et dårlig utetilbud. Det er viktig at barna føler at det er trygt å ha barna i barnehagen. De skal ikke tenke at barna dag etter dag skal krysse utrygge gater, sier Susann Jørgensen, gruppeleder for AP i bydelsutvalget i Gamle Oslo.

Hun er glad for det kjempesterke engasjementet fra foreldre i denne saken. Over hundre personer, mange av dem foreldre ved barnehagene, møtte opp på åpen halvtime i bydelsutvalget.

– Det er viktig at byrådet i Oslo ser hva kuttene innebærer for folk i dagliglivet, sier Jørgensen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy