per.flakstad@fagforbundet.no
– Vi har en helt annen tilnæring til hvordan arbeidslivet bør organiseres enn markedspolitikk og styring ovenfra. Vi ønsker i stedet å rette et søkelys på hvilke resultater det gir å involvere de ansatte og bygge arbeidslivet på å gi dem tillit og tro på at de ønsker å gjøre en god jobb og uvikle tjenesten og sin egen arbeidsplass, sier Asbjørn Wahl som leder For Velferdsstaten som arrangerer konferansen 13. og 14. september.
– Vi får mange henvendelser fra frustrerte ansatte som føler seg kontrollert, mistenkeliggjort og styrt ovenfra. Det er klart at et slikt arbeidsklima ikke fremmer entusiasme og inspirasjon til å bidra for å gjøre arbeidsplassen bedre for både brukere og ansatte, fortsetter Wahl.
Motmakt og alternativer
– For å snu trenden, trenger vi både kunnskap, motmakt og alternativer. Og dette håper jeg at de årlige velferdskonferansen til være med å bidra til, legger han til.
Formålet er blant annet å øke kunnskapen om velferdsstatens utfordringer og vise alternativene. Konferansen består av to plenumsseksjoner med norske og internasjonale innledere, samt tolv parallellseminarer om temaer som finanskrise, offentlig styring, brutalisering av arbeidslivet, utdanning, sykehus fattigdom og new public management.
Spennende innledere
Arrangøren lover mange spennende innledere, og noena v de best kjente er Richard Wilkinson og Michael Apple som skal snakke om sosial ulikhet og utdanningssystemer under nyliberalismen. Fra Sverige kommer sosialdemokraten Daniel Suhonen for å fortelle om konsekvensen av høyrestyret i nabolandet vårt. Seks av forbundslederne i LO vil også delta.
Norges bank
Arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap).
Ole Palmstrøm
Freddy André Øvstegård (SV) sier oppgjøret er dårlig nytt for alle som er avhengig av ytelser.
Sidsel Valum
UNIKT PAR: Kjæresteparet Øystein Norstad og Anniken Liberg Berg eier hver sin leilighet i dette borettslaget.
Werner Juvik
VAKSINERT: De ansatte på Haukeland sykehus i Bergen var blant de første som fikk tilbud om koronavaksine på jobb. Dette bildet er fra første runde i 2021.
Marit Hommedal / NTB
SETTER GRENSER: Nora Berntzen synes «quiet quitting» fortjener en bedre diskusjon i Norge.
Ida Bing