JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vil vise alternativet til markedsstyring

Årets velferdskonferanse nærmer seg. I år ønsker arrangøren å vise at det finnes gode alternativer til markesstyring av offentlige tjenester.

2010082312012120131216135416

per.flakstad@fagforbundet.no

– Vi har en helt annen tilnæring til hvordan arbeidslivet bør organiseres enn markedspolitikk og styring ovenfra. Vi ønsker i stedet å rette et søkelys på hvilke resultater det gir å involvere de ansatte og bygge arbeidslivet på å gi dem tillit og tro på at de ønsker å gjøre en god jobb og uvikle tjenesten og sin egen arbeidsplass, sier Asbjørn Wahl som leder For Velferdsstaten som arrangerer konferansen 13. og 14. september.

– Vi får mange henvendelser fra frustrerte ansatte som føler seg kontrollert, mistenkeliggjort og styrt ovenfra. Det er klart at et slikt arbeidsklima ikke fremmer entusiasme og inspirasjon til å bidra for å gjøre arbeidsplassen bedre for både brukere og ansatte, fortsetter Wahl.

Motmakt og alternativer

– For å snu trenden, trenger vi både kunnskap, motmakt og alternativer. Og dette håper jeg at de årlige velferdskonferansen til være med å bidra til, legger han til.

Formålet er blant annet å øke kunnskapen om velferdsstatens utfordringer og vise alternativene. Konferansen består av to plenumsseksjoner med norske og internasjonale innledere, samt tolv parallellseminarer om temaer som finanskrise, offentlig styring, brutalisering av arbeidslivet, utdanning, sykehus fattigdom og new public management.

Spennende innledere

Arrangøren lover mange spennende innledere, og noena v de best kjente er Richard Wilkinson og Michael Apple som skal snakke om sosial ulikhet og utdanningssystemer under nyliberalismen. Fra Sverige kommer sosialdemokraten Daniel Suhonen for å fortelle om konsekvensen av høyrestyret i nabolandet vårt. Seks av forbundslederne i LO vil også delta.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy