JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trivsel skal holde folk på jobben

Fredrikstad kommune ønsker å satse mer på å holde folk på jobben. Det skal få sykefraværet i kommunen ytterligere ned.

2010082608044920131216135548

per.flakstad@fagforbundet.no

Kommunen har god erfaring med å følge opp sykmeldte medarbeidere og få dem raskt tilbake i arbeid igjen, ifølge nestleder i Fagforbundet Fredrikstad, Aud Thorvaldsen. Nå ønsker kommunen å gå et steg videre og tilrettelegge forholdene best mulig slik at folk ikke blir sykmeldte.

Positiv

– Vi er positive til at kommuneledelsen ser på nye måter å holde fraværet nede på, sier Thorvaldsen. Hun understreker imidlertid at det er viktig å se på helheten i dette, slik at ingen opplever at noen får tilrettelagte oppgaver, mens andre opplever at de må slite på samme måte som før.

– Vi må ha en åpenhet og trygghet rundt dette som bidrar til et godt arbeidsmiljø. Meningen er at folk skal komme på jobb fordi de trives med arbeidsoppgavene og med kollegene sine. Da har vi oppnådd noe positivt, sier hun til Fagbladet.

Lønnsomt

– Vi har en tradisjon for å se på dem som er borte, og så ser vi ikke dem som gjør en kjempejobb hele tiden. Vi har lært at det er viktig å se på arbeidshverdagen til de som er på jobb, og ikke bare å fokusere på dem som er sykmeldt, sier spesialrådgiver i arbeidsmiljøutvikling, Tove Kolstad Solberg, til NRK Østfold.

Kommunen skal fortsatt følge opp sykmeldte på samme måte som før, men skal nå også følge opp de som er på jobb for å unngå at de blir sykmeldt.

– Det er vanskelig å sette opp et konkret regnestykke på hva vinningen er, men det er helt klart lønnsomt at flere er på jobb, sier Kolstad Solberg.

Trygt

– Jeg tror enda flere vil velge å gå på jobb, selv om de ikke føler seg helt på topp en dag, hvis arbeidsdagen kan tilrettelegges slik at de kan bidra med så mye de klarer.

– Jeg håper også vi skal klare å komme dit at det oppleves trygt å fortelle at arbeidskapasiteten av og til ikke er hundre prosent, og at kollegene stiller opp for hverandre i et trygt og godt fellesskap. Da har vi kommet veldig langt, sier Aud Thorvaldsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy