JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

100 stillinger kan forsvinne i Sykehuspartner

Driftsstyret i Sykehuspartner har vedtatt en omfattende plan for sentralisering av arbeidssteder. – Dette er en svært alvorlig situasjon, sier leder av Fagforbundets Koordineringsledd i Helse Sør-Øst, Mari Sanden. Ifølge en pressemelding fra Fagforbundet i Sykehuspartner kan vedtaket føre til at så mye som 100 stillinger forsvinner.

2010083113404620131216135811

per.flakstad@fagforbundet.no

Fagforbundet reagerer ifølge pressemeldingen på at så mye som 100 stillinger kan bli borte uten at styret i tilstrekkelig grad har vurdert andre alternativer for omstilling.

Stemte imot

– Sykehuspartner ansatte folk for under ett år siden, og det vitner om dårlig planlegging når stillinger nå skal bort. Igjen er det de ansatte som skal betale prisen for dårlig planlegging og dårlig økonomisk styring, skriver Fagforbundet i sin pressemelding.

Fagforbundet mener også at det er beklagelig at denne prosessen kan gjennomføres uten at helseoforetakene i regionen er blitt involvert.

– Selv om Helse Sør-Øst har overlatt til driftssyret i Sykehuspartner å fatte et slikt vedtak, kan ikke regionforetaket fraskrive seg ansvaret, heter det i pressemeldingen.

Fagforbundets representant i styret stemte imot sentraliseringsplanene og la fram et alternativt forslag om grundigere saksbehandling. Det alternative forslaget fikk bare den ene stemmen fra forbundets representant.

Sikre medlemmene

– Fagforbundets vil nå og i tiden framover arbeide for å sikre våre medlemmers interesser, slik at de har en jobb å gå til, uten at de må reise halve landet rundt for å nå arbeidsstedet sitt. Det krever gode og forutsigbare planer for omorganiseringene.

– Vi har en omstillingsavtale i det regionale helseforetaket, og de ansatte i Sykehuspartner skal ha en omstillingsavtale som er minst like god. Helse Sør-Øst bør også sikre at stillinger ved helseforetakene først utlyses internt i regionen slik at de ansatte i Sykehuspartner sikres fortrinnsrett ved overtallighet. Vi legger ansiennitetsprinsippet til grunn for en eventuell overtallighet, og forventer en individuell behandling av hver enkelt ansatt, sier Mari Sanden.

800 ansatte

Sykehuspartner er en egen virksomhet i Helse Sør-Øst, og skal være en felles tjenesteleverandør for alle sykehusforetakene i regionen. Oppgavene går ut på å samordne og standarisere administrative støttetjenester og systemer innenfor blant annet dataverktøy, lønn- og personaltjenester og innkjøp. Sykehuspartner har ifølge deres egen hjemmeside ca. 800 ansatte.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy