Brudd i privat pleiesektor

Fagforbundet brøt tirsdag kveld forhandlingene med NHO Service om en ny pleie- og omsorgsoverenskomst. Nå går oppgjøret for forbundets medlemmer i private pleie- og omsorgsinstitusjoner til mekling senere i høst.

2010083119181720131216135826

per.flakstad@fagforbundet.no

- Vi fikk ikke gjennomslag for et nytt lønnssystem basert på garanterte minselønnssatser slik vi har i offentlig sektor, og derfor brøt vi, sier Fagforbundets rådgivver i forhandlingsenheten, Unni Rasmussen til Fagbladet.

- Vi krevde de samme tilleggene som i offentlig sektor og en omlegging til mstelønnssatser, samt de samme bestemmelsene når det gjelder lønn under sykdom og ved foreldrepermisjoner som vi har i offentlig sektor, fortsetter hun

Ifølge Rasmussen kom ikke NHO Service med noe reellt tilbud, men ønket å beholde dagens overenskomst og de samme lønnstilleggene som frontfagene i NHO har fått. De tilleggene er langt lavere enn resultatet i offentlig sektor.

Oppgjøret går nå inn i meklingskøen hos Riksmekleren, og det er foreløpig ikke fastsatt noen dato for når partene møtes til mekling, men det vil sannsynligvis skje i løpet av høsten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy