JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i privat pleiesektor

Fagforbundet brøt tirsdag kveld forhandlingene med NHO Service om en ny pleie- og omsorgsoverenskomst. Nå går oppgjøret for forbundets medlemmer i private pleie- og omsorgsinstitusjoner til mekling senere i høst.

2010083119181720131216135826

per.flakstad@fagforbundet.no

- Vi fikk ikke gjennomslag for et nytt lønnssystem basert på garanterte minselønnssatser slik vi har i offentlig sektor, og derfor brøt vi, sier Fagforbundets rådgivver i forhandlingsenheten, Unni Rasmussen til Fagbladet.

- Vi krevde de samme tilleggene som i offentlig sektor og en omlegging til mstelønnssatser, samt de samme bestemmelsene når det gjelder lønn under sykdom og ved foreldrepermisjoner som vi har i offentlig sektor, fortsetter hun

Ifølge Rasmussen kom ikke NHO Service med noe reellt tilbud, men ønket å beholde dagens overenskomst og de samme lønnstilleggene som frontfagene i NHO har fått. De tilleggene er langt lavere enn resultatet i offentlig sektor.

Oppgjøret går nå inn i meklingskøen hos Riksmekleren, og det er foreløpig ikke fastsatt noen dato for når partene møtes til mekling, men det vil sannsynligvis skje i løpet av høsten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy