JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sier opp alle ansatte ved ventemottaket i Lier

Driften på Lier ventemottak legges helt ned. Over 20 ansatte fikk i forrige uke melding om at de står uten jobb fra 1. november.

2010090210423020131216135928

tips@fagforbundet.no

Ifølge daglig leder Hallstein Saunes er årsaken til nedleggelsen av UDI har varslet at de kommer til å si opp driftsavtalen ved Lier ventemottak. Dermed har ikke selskapet anledning til å sitte med lønnskostnadene i påvente av hva som eventuelt skjer med mottaket på Lierskogen.

– Det vil ikke bli etablert noe nytt mottak på Lierskogen i overskuelig framtid, sier Saunes til Drammens Tidende. Han legger til at han synes dette er trist for de ansatte som han synes har gjort en god jobb.

Føler seg dårlig behandlet

De ansatte føler seg derimot dårlig behandlet. De ragerer på at det planlegges å etablere et nytt mottak på en annen adresse.

Verneombud Monica Aune Eriksson tror Link AS, som driver ventemottaket i Lier, bruker oppsigelsene for å kvitte seg med brysomme ansatte som krever etterbetaling av overtid.

– Hvorfor velger de å si opp hele personalgruppen når man åpenbart er så nær en ny avtale, sier hun til Drammens Tidende.

Hun får støtte av tillitsvalgt Abdulaziz Farah som tror denne saken handler om Links konflikter med personalet.

Onsdag hadde han et møte med Fagforbundet, der mange av de ansatte er organisert. Oppsigelsene skal nå vurderes av forbundet.

Daglig leder Hallstein Saunes avviser at konflikter er årsaken til oppsigelsene.

– Vi har tatt de grepene vi må ta etter at UDI varslet at de vil si opp driftsavtalen. De ansatte ved ventemottaket vil også få fortrinnsrett til stillinger ved et eventuelt nytt mottak.

Uro lenge

Det har lenge vært uro ved ventemottaket. I juli brant tre beboerbrakker ned til grunnen, og Arbeidstilsynet har hatt tilsyn der i flere måneder etter bekymringsmeldinger om de psykososiale arbeidsmiljøet.

I juli fikk ledelsen i Link pålegg om å rette avvik, etter at det ble funnet tilfeller der ansatte jobbet utover grensene for arbeidstid. Ifølge Arbeidstilsynet var ble disse bruddene på arbeidstidsbestemmelsene karakterisert som grove.

Flere ansatte er også i konflikt med ledelsen ved ventemottaket fordi de mener selskapet skylder dem etterbetaling for svært mye overtid. For noens vedkommende skal dette dreie seg om flere tusen timer.

En ansatt har fått en avtale med selskapet om en overtidsbetaling på 166.292 kroner etter at partene møttes i forliksrådet.

– Vi snakker om nærmest utenkelige overtidsmengder, ser den ansattes advokat Thorbjørn Schade, til Drammens Tidende.

Til sammen sju ansatte fremmer nå krav om etterbetaling av overtid. Beløpet dreier seg om mange hundre tusen kroner.

– Vi er i dialog med Fagforbundet og kommer til å betale ut det våre ansatte har krav på i forhold til gjeldende regler, sier Saunes til Drammens Tidende.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy