JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bruk kunnskapen

Fagforbundets leder Jan Davidsen så framover mot neste års kommunevalg da han avsluttet årets velferdskonferanse i ettermiddag.

2010091417353620131216140526

per.flakstad@fagforbundet.no

– Det gjør godt å høre hvordan dere har trukket fram gode alternativer til konkurranse og markedsstyring av offentlig sektor. Men husk at dette ikke slutter når denne konferansen er ferdig, nå må dere ta med dere kunnskapen hjem og fortsette arbeidet der, slik at vi kan få et politisk flertall ute i kommunene som ønsker å jobbe etter de samme linjene som vi gjør, sa Davidsen.

Se på resultatene

– Vi kjemper mot mektige motstandere. De sier ikke at de vil rive ned velferdsstaten, de sier ikke at de vil dumpe folks lønns- og arbeidsvilkår, de sier ikke at de vil redusere offentlige tilbud og legge ned tjenester. Og ingen vil finne noe slikt i de politiske partienes programerklæringer.

– Derfor er det viktig å se hvem motstanderne er. Vi må se bak de velklingende formuleringene og finne ut hva resultatene blir av det de ønsker å gjennomføre.

– Da er det ikke sikkert det ser så pent ut som de prøver å framstille det, fortsatte Davidsen.

Må overbevise

– Men det er også viktig å huske på at det ikke er nok å ha rett hvis du ikke får folk til å tro på det. Derfor må vi nå må bruke den kunnskapen vi har fått gjennom denne konferansen slik at vi kan overbevise folk om at vi har gode løsninger på de utfordringene som ligger foran oss når vi skal bevare og videreutvikle den velferdsstaten som ikke minst fagbevegelsen har vært med på å bygge, sa Davidsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy