JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny demonstrasjon for Osanloo

I dag klokka to samles bussansatte og andre aktivister nok en gang foran Irans ambassade i Oslo for å demonstrere mot fengslingen av Mansour Osanloo.

2010091712552220131216140656

per.flakstad@fagforbundet.no

Osanloo, som er leder for bussarbeidernes fagforening i Teheran, ble pågrepet av det hemmelige politiet i Teheran sommeren 2007, og han har siden sittet fengslet.

Han er dømt til fem års fengsel, og den eneste forbrytelsen han har begått, er at han er fagforeningsleder, ifølge de som sympatiserer med saken hans.

Osanloo er ikke den eneste som sitter fengslet på grunn av sin tilknytning til uavhengige fagforeninger. Dette gjelder også tillitsvalgte blant stålarbeidere, undervisningspersonell og næringsmiddelmedarbeidere.

Retten til å organisere seg og danne fagforeninger er slått fast i flere konfensjoner som er vedtatt av den internasjonale arbeidsorganisasjonen ILO som Iran også er medlem av.

Demonstrantene krever at Osanloo og andre fagforeningsaktivister umiddelbart frigis, og at Iran ratifiserer ILO-konvensjonene om organisasjonsfrihet og retten til kollektive forhandlinger.

Organisasjonen som står bak dagens markering er Fagforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund, Utdanningsforbundet og Skolenes Landsforbund.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy