Kommunene må prioriteres i budsjettet

- Statsbudsjettet må sørge for at vi holder trøkket i kommunene oppe, sier Fagforbundets nestleder Geir Mosti. I morgen formiddag legges statsbudsjettet for 2011 fram.

2010100412303420131216141337

sidsel.hjelme@fagforbundet.no

Etter tre års drift ble kvalitetskommuneprogrammet avsluttet i juni i år. Hvordan trepartssamarbeidet i kommunene skal videreføres i 2011 er fortsatt usikkert. Fagforbundet håper derfor at morgendagens statsbudsjett vil gi klare signaler om dette.

I sine innspill til statsbudsjettet har Fagforbundet sagt at det må settes av minst 20 millioner til kvalitetsarbeid i offentlig sektor.

- Det er viktig at vi holder trøkket oppe i kommunene, og at velferdstilbudene opprettholdes, sier Geir Mosti.

Fattigdom må bekjempes

Bekjempelse av fattigdom er en av Fagforbundets viktigste saker.

- Vi håper det ligger en betydelig fattigdomssatsing i statsbudsjettet for neste år, sier Mosti.

- Å sørge for lav arbeidsledighet er et viktig tiltak mot fattigdom, men det trengs også innsats på andre områder. For eksempel bør bostøtte og sosialhjelpssatsene økes.

Sykehusene skal omstille

I forbindelse med innføring av samhandlingsreformen, vil det også være nødvendig med betydelige tilskudd til omstillingen i sykehusene, påpeker Fagforbundets nestleder.

- En reform må være fullfinansiert slik at det er samsvar mellom politiske målsettinger og ressursene som trengs for å gjennomføre dem.

Statsbudsjettet legges fram tirsdag 5. oktober klokka 10.00. Fagbladet vil fortløpende publisere budsjettsaker og kommentarer gjennom dagen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy