JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra Kommunal Kompetanse til Fagakademiet

Mange i offentlig sektor ønsker videreutdanning som blir gitt gjennom det som tidligere het Kommunal Kompetanse. Men de identifiserte seg ikke med navnet fordi en del ikke jobbet i en kommune. Derfor er navnet endret til Fagakademiet.

2010100510071620131216141436

tips@fagforbundet.no

– Siden vi tilbyr faglig praksis med teori og opplæring for hele offentlig sektor, ønsket vi ikke at navnet skal oppleves som ekskluderende for dem som ikke arbeider i kommunene. Ved å bruke ordet «fag» og «akademi» skaper vi en likevektig kombinasjon mellom yrkeserfaring og teoretisk kunnskap, sier administrasjonssjef i Fagakademiet, Hilde Klæboe.

– For oss er et akademi i tillegg en møteplass som skal bidra til utvikling og utveksling av praktisk anvendbar kunnskap, akkurat slik vi har gjort fram til nå, fortsetter hun.

– Alle kan delta på våre kurs, konferanser og studier, uavhengig av om de er medlemmer av en fagforening eller ikke, sier Klæboe.

Fagakademiet er en av Norges største tilbydere av kompetansetiltak for offentlig sektor. Hvert år deltar 20.000 på Fagakademiets over 700 kurs, konferanser, fagskoler eller høgskolestudier. Faginnholdet er tilpasset områder som blant andre helse- og omsorg, oppvekst, teknikk, administrasjon og ledelse og kultur.

Kommunal Kompetanse ble etablert i 1997 av Fagforbundet og Legeforeningen. Det er inngått samarbeidsavtaler med universiteter. Høgskoler og med konsulenter som har spesialkunnskap om viktige områder innenfor offentlig sektor.

Og det nye navnet fra 4. oktober er altså Fagakademiet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy