JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Viktig at økte midler også kommer barna i fosterhjem til gode

Regjeringen foreslår en solid økning av midler til til barnevernet, og 240 millioner kroner av den totale barnevernspakken skal øremerkes det kommunale barnevernet.

2010100513395820131216141606

– Dette er lovende for oss fosterforeldre, sier Harald Berre, talsmann for fosterforeldre som er organisert i Fagforbundet.

Han håper at noen av disse pengene ikke bare går til nye stillinger i det kommunale barnevernet, men at det også kanaliseres noe ut til fosterhjemmene slik at det kan komme fosterhjemsbarna direkte til gode.

– Det trengs selvsagt nye stillinger i det kommunale barnevernet, det er ingen uenig i. Men med øremerkede midler til rådighet, håper vi at kommunene også husker oppfølgingen i fosterhjemmene, sier han

Stadig flere barn er i kontakt med barnevernet, og dermed trengs flere ansatte i det kommunale barnevernet, skriver barne-, likestillings- og omsorgsdepartementet i sin pressemelding.

– Kommunene klarte ikke å opprette 400 nye stillinger i fjor, slik regjeringen forutsatte i årets budsjett. Derfor foreslår regjeringen å øremerke 240 kroner som skal brukes til å opprette nye stillinger og andre tiltak som kan styrke det kommunale barnevernet, sier statsråd Audun Lysbakken.

Midlene skal fordeles til fylkene, og fylkesmannen fordeler videre til kommunene på bakgrunn av søknader.

Også det statlige barnevernet skal styrkes, ifølge departementet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy