Bekymret for arbeidsløs ungdom

Lederen i Fagforbundet Ungdom, Linn Hemmingsen, er bekymret over at arbeidsløs ungdom og ungdomsgarantien ikke er nevnt i foreslaget til statsbudsjett.

2010100513592020131216141615

per.flakstad@fagforbundet.no

Ungdomslederen i forbundet hadde forventninger til statsbudsjettet etter at det har vært mye oppmerksomhet rundt arbeidsløs ungdom det siste året. Hun ble derfor skuffet når denne utsatte gruppen ikke er nevnt i budsjettet. Formuleringer som at eksisterende tiltak skal videreføres, beroliger henne heller ikke.

– Jeg leser det slik at dagens ungdomsgaranti skal forsette som før. Det vil si en tremåneders garanti i forhold til jobb.

– Vi i Fagforbundet ungdom har imidlertid presset hardt på for å få regjeringen til å utvide garantien til seks måneder, og for å få den til å omfatte både jobb og utdanning, sier Linn Hemmingsen.

Hun er godt fornøyd med at regjeringen legger opp til tiltak for å hindre at folk dropper ut av den videregående skolen, men mener at dette bare er en del av en total problemstilling der det må satses bredere.

– Vi presset på før statsbudsjettet i fjor, og da gangen fikk vi høre at problemstillingen skulle følges opp i revidert budsjett til våren. Det skjedde ikke. Nå håper jeg at regjeringen holder et ekstra øye med denne svært utsatte gruppen og gjør noe med ungdomsgarantien når budsjettet for 2011 skal revideres, sier hun.

– Det er nemlig dessverre slik at arbeidsløsheten blant ungdom øker dramatisk mye mer enn for resten av befolkningen. Det er et stort problem for dem dette gjelder, men det er også et stort problem for samfunnet. Derfor er det viktig å gjøre noe med situasjonen så raskt som over hodet mulig.

– Vi i Fagforbundet ungdom kommer til å invitere oss inn i det kommende arbeidet for å følge opp ungdomsgarantien og andre ungdomstiltak. Vi har nemlig mange ideer til tiltak som kan bedre situasjonen, sier Linn Hemmingsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy