JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Deltidsansatte må vente i ett år med å kreve større stilling

Geir Høin, advokat i Fagforbundet.

Geir Høin, advokat i Fagforbundet.

Kari-Sofie Jenssen

Selv om regelendringen kom 1. januar i år, må deltidsansatte vente til 2015 før de kan kreve å få den faktiske stillingen de har jobbet det siste året.

2014010912000020230821171436

simen.aker.grimsrud@fagforbundet.no

– Deltidsansatte kan fra 1.1. 2015 kreve stilling tilsvarende deres faktiske arbeidstid de siste 12 månedene, dersom vilkårene i den nye bestemmelsen i arbeidsmiljøloven paragraf 14-4a er oppfylt, skriver avdelingsdirektør Torkel Sandegren i Arbeids- og sosialdepartementet i en e-post til Fagbladet.

Fagbladet meldte i forrige uke at deltidsansatte nå kan kreve den faktiske stillingen de har jobbet det siste året. Dersom en arbeidstaker har en 20 prosent stilling, men i realiteten har jobbet 40 prosent, kan vedkommende fremme et krav om å få en 40 prosent stilling. Men det må altså vente litt. Selv om regelendringen har trådt i kraft, vil ikke deltidsansatte ha mulighet til å kreve en høyere stilling før om ett år. Ifølge advokat Geir Høin i Fagforbundet er det så enkelt som at beregningstida ikke kan ha tilbakevirkende kraft.

– De 12 månedene må regnes fra datoen loven trådte i kraft. Så enkelt er det, kommenterer Høin.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy