Deltidsansatte må vente i ett år med å kreve større stilling

Geir Høin, advokat i Fagforbundet.

Geir Høin, advokat i Fagforbundet.

Kari-Sofie Jenssen

Selv om regelendringen kom 1. januar i år, må deltidsansatte vente til 2015 før de kan kreve å få den faktiske stillingen de har jobbet det siste året.

2014010912000020140114125251

simen.aker.grimsrud@fagforbundet.no

– Deltidsansatte kan fra 1.1. 2015 kreve stilling tilsvarende deres faktiske arbeidstid de siste 12 månedene, dersom vilkårene i den nye bestemmelsen i arbeidsmiljøloven paragraf 14-4a er oppfylt, skriver avdelingsdirektør Torkel Sandegren i Arbeids- og sosialdepartementet i en e-post til Fagbladet.

Fagbladet meldte i forrige uke at deltidsansatte nå kan kreve den faktiske stillingen de har jobbet det siste året. Dersom en arbeidstaker har en 20 prosent stilling, men i realiteten har jobbet 40 prosent, kan vedkommende fremme et krav om å få en 40 prosent stilling. Men det må altså vente litt. Selv om regelendringen har trådt i kraft, vil ikke deltidsansatte ha mulighet til å kreve en høyere stilling før om ett år. Ifølge advokat Geir Høin i Fagforbundet er det så enkelt som at beregningstida ikke kan ha tilbakevirkende kraft.

– De 12 månedene må regnes fra datoen loven trådte i kraft. Så enkelt er det, kommenterer Høin.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy